SAVJETI

ŽENA OTKRILA DA JE DANIMA NOSI ISTU PIDŽAMU, PA IZAZVALA LAVINU KOMENTARA, EVO ŠTA KAŽU EKSPERTI

Podijelite sa prijateljima

Ukoliko ste pitali koliko često treba menjati pidžamu, eksperti daju zanimljive odgovore.

Lična higijena veoma je važna i može uticati na zdravlje.

Nedavno se povela polemika oko toga koliko često treba menjati donji veš, a mišljenja su bila poprilično različita.

Ovog puta, raspravu je pokrenula tiktokerka Alison Delperdang, nakon što je otkrila da istu pidžamu nosi više noći zaredom.

Naime, Alison je ispričala da je ovu naviku stekla još u detinjstvu, a usadili su joj je njeni roditelji koji su smatrali da je to sasvim u redu.

@allisondelperdang what are adults doing these days? Asking for a friend… #pajamas #laundry #sleep #sleepover #adulting #adult #DoritosTriangleTryout ♬ original sound – Allison Delperdang (Kjar)

Ona je pozvala pratioce da podele sa njom svoja iskustva i navike, i evo šta su neki od njih napisali:

“Da li stvarno postoje ljudi koji svake večeri nose drugu pidžamu?”, “Mnogo se znojim pa moram da je menjam”, “Čuvaš i okolinu i odeću, ja svoju menjam zimi jednom nedeljno”, “Svako veče obučem čistu”, bili su samo neki od komentara koji su osvanuli ispod Alisonine objave.

POPULARNO:  OVOM VODOM ZALIVAJTE CVEĆE: PREPORODIĆE VAŠE BILJKE I ZAŠTITI OD UVENUĆA

Ali, da rešimo dilemu, koliko često treba da menjate odeću u kojoj spavate.

“Osim ukoliko se baš mnogo znojite ili pidžamu nosite i tokom celog dana, dovoljno je da pidžamu promenite svakih nekoliko dana”, kaže Dženi Varni iz kompanije za čišćenje Molly Maid.

Melisa Mejker, osnivačica službe za čišćenje Clean My Space, kaže da i od ovoga zavisi koliko često treba da menjate pidžamu.

“Zavisi od toga da li ispod pidžame nosite veš. Ako ne nosite, onda treba da menjate pidžamu svakodnevno. Ukoliko ispod nosite veš, dovoljno je da pidžamu perete na dva-tri dana”.

Naravno, ukoliko se mnogo znojite, stručnjaci su saglasni da bi pidžamu trebalo da menjate češće.

Izvor: Stil