Skip to content

LUKU JE RODILA U 56. GODINI: DOKTORI SU JE GLEDALI U ČUDU, ŽENE SU JE NAPADALE I OSPORAVALE NJENU ODLUKU

  Podijelite sa prijateljima

  56-godišnja mama je mislila da se doktori šale kada su joj rekli da uradi test na trudnoću.

  Ali ispostavilo se da je Claudija Raja zatrudnela u 55. godini prirodnim začećem, uprkos svojim godinama.

  Majka troje dece je ranije ovog meseca poželela dobrodošlicu dečaku po imenu Luka i rekla da on „već traži svoj prostor“ u svetu.

  Rodila je svoje prvo dvoje dece pre više od 20 godina i bila je zapanjena predlogom doktora da uradi test na trudnoću. Klaudija se prisetila:

  „Kada mi je doktor tražio beta, test krvi za trudnoću, rekla sam: “Dušo, stvarno si blesav. Odakle ti ta ideja? Imam 55 godina.”„Ipak, otišla sam u apoteku, kupila test, nisam mogla da izdržim.

  Test je potvrdio trudnoću, ali Klaudija još uvek nije mogla da veruje. Imala je 55 godina i mislila je da to nije moguće.

  Brazilska glumica – koja je poznata u svojoj rodnoj zemlji – udata je za kolegu Jarbasa Homema de Mela i ovo je njihovo prvo zajedničko dete.

  Luka je bezbedno ušao u svet, težak šest i po kilograma 11. februara. Ostala njena deca Enco Celulari (25) i Sofija Raja (20) su iz prethodnog braka.

  Klaudija je zamrznula jajne ćelije u 48, ali su joj lekari rekli da je menopauza započela sa 50 i da nema nade da će imati još jednu bebu.

  Godine 2021., ona i Jarbas su odlučili da pokušaju da dobiju bebu putem vantelesne oplodnje, ali nisu se formirali embrioni i prihvatili su „da to nije trebalo da bude njihova sudbina“.

  Međutim, doktor joj je kasnije rekao da je ponovo počela ovulacija i da bi trebalo da vodi računa „da ne zatrudni“ uprkos godinama.

  POPULARNO:  ONI GODINAMA ŽIVE I RADE U KANADI I TVRDE: OVO JE PRAVA ISTINA O ŽIVOTU PREKO GRANE

  Izuzetno je retko da žene starije od 50 godina zatrudne prirodnim putem, a kada je trudna starija žena od 35 godina, to se već smatra se gerijatrijskom trudnoćom.

  Prema NHS, i majke i bebe suočavaju se sa povećanim rizikom od komplikacija povezanih sa trudnoćom i zdravstvenih problema kako žene stare.

  To je zbog starenja reproduktivnog sistema i povećane verovatnoće opštih zdravstvenih problema koji dolaze sa godinama, poput visokog krvnog pritiska.

  Starije mame takođe mogu da budu suočene sa mnogobrojnim rizicima u porođajnoj sali, kao što su produženi porođaj, potreba za potpomognutim porođajem, carski rez ili mrtvorođena deca.

  Međutim, trudnoća starijih žena od 50 godina postala je češća poslednjih godina zbog napretka u tehnologiji potpomognute oplodnje. Klaudija je svoju trudnoću objavila na Instagramu u septembru prošle godine. Podelila je snimak na kojem ona i njen suprug Jarbas plešu step pre nego što su pokazali pozitivan test na trudnoću.

  Natpis je glasio: „Naš san da budemo roditelji nije ništa novo! „ Ja i [Jarbas Homem de Mello] smo trudni!” Klaudija je navodno molila žene  imaju više empatije tokom TV intervjua u Brazilu kada je razgovarala o nekim reakcijama koje je dobila.

  Samo nekoliko meseci kasnije, otvorila je aplikaciju za deljenje fotografija da otkrije uzbudljive vesti Lukinom rođenju.

  Ona je napisala: “Luca je stigao u subotu uveče da nas osvetli! Stigao je ovde 11. februara i već je preuzeo svoj prostor. „Svet je od tada dobio novu boju za našu porodicu. „Preplavljeni smo srećom i ljubavlju! Dobro došao, Luka!”

  Izvor: NajZena