LJEKOVITO BILJE SAVJETI

OVA MOĆNA BILJKA JE SADA NAJTRAŽENIJA NA PIJACAMA: OBARA HOLESTEROL I PRITISAK, A TRAVAR MOMČILO OTKRIVA KAKO SE PRAVILO KORISTI

Podijelite sa prijateljima

Sezona branja počinje u maju, a ova lekovita biljka odlična je za čišćenje tela

Sremuš je moćna samonikla biljka koja posle duge zime obnavlja telo i čisti organizam od glave do pete. Poznata je i kao medveđi luk, jer krepi i ove krupne životinje.

Sada je ubedljivo i najtraženija na pijacama, jer se bere narednih mesec dana. 

Narodni travar, Momčilo Antonijević, otkriva kako se koristi i za šta se upotrebljava sremuš koji se u narodu naziva i divlji beli luk ili medveđi luk.

Posle zimskog perioda, kada smo jeli jako mnogo masne hrane, koja ne deluje dobro na naš kardiovaskularni sistem, sremuš se pojavljuje bukvalno kao spasitelj, koji će da očisti naše krvne sudove i pomogne našem srcu da normalno radi, objašnjava Antonijević za Naj ženu.

Ukoliko povišen krvni pritisak, holesterol ili sistemsku kandidijazu, idelano bi bilo da koristite sremuš, pošto on sadrži i prebiotike

POPULARNO:  OČISTITE CEO TEPIH U JEDNOM POTEZU: ZABLISTAĆE KAO NOV, BEZ PRANJA I RIBANJA

“Da bismo postigli potpun efekat i očistili organizam, potrebno je da sremuš jedemo svaki dan, u kontinuitetu dve nedelje”, naglašava narodni travar.

Sremuš može da se koristi samo kao svež. Ne može da se suši, niti konzervira na bilo koji način (tako gubi sva lekovita svojstva), osim da se napravi tinktura. Takođe, bilo bi dobro sremuš što manje seckati.

Deluje i na bakterije i na gljivice

Sremuš, kao i njegov pitomi rođak, beli luk, sadrži sumporna jedinjenja koja deluju antibakterijski.

Izvor: NajZena