LJEKOVITO BILJE SAVJETI

SVET LUDUJE ZA OVIM DRVETOM A NJEGOV SOK JE NAJBOLJA “PROLEĆNA INFUZIJA”

Podijelite sa prijateljima

Voda iz breze prepuna je vitamina i minerala koji pomažu koži da eliminiše toksine

Brezina voda takođe pomaže i u ublažavanju bilo kojih bolova i glavobolje. Može se piti direktno iz kore drveta ili koristiti u pripremi vina i piva.

Kada je reč o zdravim napicima, trenutni hit u svetu je brzova voda, koja je potpuno prirodna voda, direktno iz drveta breze.

Previše ovih takozvanih „zdravih napitaka“ prepuno je rafinisanih šećera i prave se od koncentrata, ali voda iz breze je sve samo ne to. Voda iz breze čini sjajne stvari za vaše telo. Pogodnosti za koje verovatno niste znali da ih voda od breze ima.

Poboljšava vašu kožu

Voda iz breze prepuna je vitamina i minerala koji pomažu koži da eliminiše toksine. Takođe, pomaže u čišćenju kože i eliminisanju akni za one koji pate od toga, a može biti i preventiva.

Odličan izvor mangana

Mangan je detoksikacioni sastojak, sa antioksidacijskim prednostima. Prirodni je izvor balansirajućih hormona i odličan je za sve oblasti zdravlja.

Podržava vašu jetru

Sok u brezi je sredstvo za detoksikaciju jetre. Voda iz breze eliminiše toksine koje jetra procesuira, uključujući alkohol i zasićene masti.

Podržava vaše bubrege

Saponin koji se nalazi u vodi breze ispire otpadne sastojke iz mokraćnih puteva. Takođe podržava funkciju bubrega.

POPULARNO:  KATARINI SU ZBOG SOLARIJUMA IZVADILI ORGANE: BOLNA ISPOVEST VALJEVČANKE O KOJOJ PRIČA CELA SRBIJA

Smanjuje celulit

Voda iz breze ispira višak tečnosti iz organizma što pomaže u smanjenju celulita. Voda breze je sa malo kalorija, a ima i manje šećera u poređenju s drugim zdravstvenim napicima.

Snižava holesterol

Jedinjenje koje se nalazi u vodi breze ima svojstva za smanjenje holesterola u krvi. Saponin veže žučne kiseline i holesterol što pomaže lakšoj apsorpciji.

Sprečava nastanak karijesa

Voda iz breze puna je minerala bez rafinisanih šećera, što na kraju sprečava kvarenje zuba. Kao i kontakti supstanca ksilitol, promoviše opšte dobro oralno zdravlje.

Zalečenje

Voda iz breze podstiče rast dermalnih i epidermalnih ćelija, što ubrzava proces zarastanja uzrokujući prelazak ćelija kože u zahvaćeno područje.

Najbolje vreme za skupljanje soka je od kraja marta do sredine maja, ali možete i kasnije. Pronađite brezu koja je minimalnog prečnika 25 centimetara i probušite rupu minimum jedan metar od zemlje.

Ukoliko sok ne poteče iz kore, napravite rupu na drugom mestu, a zatim kroz slamčicu koju ćete prisloniti na izvor, pretočite sok u staklenu bocu. Ostavite u toku dana da kaplje dok se ne vratite da pokupite sok.

Kako da izvučete sok ili vodu iz breze pogledajte u sledećem prilogu:

Izvor: ALO