Skip to content

DOKTORKA TVRDI: PICA ZA DORUČAK JE MNOGO BOLJI IZBOR OD PAHULJICA SA ŠEĆEROM

  Podijelite sa prijateljima

  Čelsi Amer je nutricionistkinja iz Njujorka i ona tvrdi da je zapravo mnogo bolje pojesti picu za doručak, nego jesti neke pahuljice.

  Pica, naravno, nije zamena za zdraviju hranu za doručak, kao što su pahuljice i druge žitarice sa niskim šećerom, ali bi mogla da bude prihvatljiva zamena za sve što je prepuno šećera.

  “Iznenađujuće, pica može da bude uravnoteženija opcija za doručak od mnogih žitarica napunjenih šećerom.

  Kriška obične pice sa sirom sadrži pravilnu ravnotežu ugljenih hidrata, belančevina i masti. Činija pahuljica sa mlekom uglavnom je šećer i izuzetno je puna ugljenih hidrata”, objasnila je Amer.

  Ovu tvrdnju je potvrdila i doktorka Lauren Kelly i naglasila je da je u odnosu na picu, koja svakako nije dobar izbor za zdravlje, većina pahuljica koje su danas dostupne – još gore.

  POPULARNO:  LEKARI TVRDE DA ALUMINIJUMSKA FOLIJA LEČI BOL U LEĐIMA I VRATU: EVO KAKO!

  Objasnila je i da je cilj naglasiti da pahuljice imaju slabu nutritivnu vrednost, a ne podsticati druge ljude da za doručak jedu picu.

  Amer se složila, rekavši da “ne preporučuje picu kao svakodnevni doručak”, već pokušava da odvrati ljude od konzumiranja slatkih žitarica.

  “Ljudi bi trebalo da se usredsrede na ravnotežu ugljenih hidrata bogatih vlaknima, nemasnih proteina i zdravih masti, da bi ostali siti tokom celog jutra.

  Šokantno je znati da pica ima i višu količinu proteina od hrane koju toliko dece jede svako jutro za doručak”, zaključila je.

  Izvor: NajZena