Skip to content

PILA SAM JOGURT S LANOM SVAKO JUTRO: DOŽIVELA JE ŠOK KAD JE VIDELA ŠTA JOJ SE DESILO SA ORGANIZMOM NAKON 2 NEDELJE

  Podijelite sa prijateljima

  Iskustvo žene koja je pila jogurt sa lanom je neverovatno, sada se oseća lepše i mršavije.

  Doručak se smatra najvažnijim obrokom u toku dana, te je veoma važno na koji način započinjemo dan i šta prvo unosimo u organizam. Među omiljenim namirnicama koje se konzumiraju za doručak, svakako jesu jaja i slanina, kao i mlečni proizvodi.

  Međutim, ima i onih koji biraju nešto dijetalniju varijantu, kao što je ovsena kaša. Jedna Beograđanka pila je kefir svako jutro i otkrila kakav preporod je njen organizam doživeo nakon samo mesec dana.

  Ali, da li ste znali da su lanene semenke takođe zdrave? Žena koja je za doručak jela lan i jogurt opisala je svoje iskustvo.

  “Kada sam bila mlađa uopšte nisam vodila računa o tome šta jedem, niti sam posebno uživala u hrani. Međutim, u studentskim danima sam počela da jedem mnogo brze hrane, grickalica. Kada sam počela da radim i odselila se od roditelja, tada su tek počeli problemi. Želela sam da pripazim šta jedem, ali bio mi je problem da nađem vremena, da se organizujem i da nađem volje.”

  Dodaje da su tada kilogrami već počeli da se gomilaju, a njen organizam je sve teže podnosio lošu hranu. “Znala sam da moram nešto da promenim… kao i svi drugi u eri kompjutera, odlučila sam da potražim na internetu rešenje za svoj problem.”

  Kaže da nije ljubitelj jabukovog sirćeta i limuna, pa joj takvi recepti nisu bili interesantni, ali je zato našla i jedan recept sa lanom!

  “Nikada pre nisam jela te čudne semenkice i nisu mi izgledale posebno privlačno… Ipak, odlučila sam da probam! Recept po kome se one ostave preko noći pa se jedu kao neka sluzava masa ujutru nije dolazio u obzir.”

  POPULARNO:  VOĆKA KOJA ČUVA TELO OD VIRUSA! SVI DELOVI OVE BILJKE KORISTE SE ZA PRIPREMU ČAJA, SOKA ILI KOMPOTA, A IMAJU LEKOVITA SVOJSTVA

  Zbog toga je kupila mleveni lan, jer on može lako da se svari, za razliku od celih semenki, a možete da ga nađete u bilo kojoj bolje opremljenoj prodavnici i zdravoj hrani.

  “Svakog jutra sam jela šolju jogurta sa kašikom mlevenog lana i ubrzo sam primetila da mi je stolica redovnija, stomak manje naduven, a gasovi više nisu bili problem.”

  I, na kraju ono najbitnije: posle dve nedelje je bila prijatno iznenađena kada je stala na vagu i shvatila da je izgubila dva kilograma!

  Evo kako lan deluje na organizam:

  Seme lana je bogato proteinima, topljivim vlaknima, mineralima gvožđa i cinka, ali i vitaminima B1, B2, C, E i provitaminom A.

  Koristi kao dodatak žitaricama, koje konzumiraju oni koji drže dijetu ili žele bolje da pročiste organizam.

  Odličan laksativ

  Kako su bogata uljima i vlaknima, ova semena su i odličan laksativ. Omega 3 masne kiseline, koje se nalaze u lanu, imaju protivupalna delovanja. Mnoga klinička istraživanja su pokazala da s ovom biljkom možete da pomognete kod problema s visokim holesterolom i nekim srčanim bolestima.

  Smiruje želudac

  Lan je odličan način da smiriš želudac, obnoviš sluzokožu i poboljšaš svoje zdravstveno stanje.

  U toj sluzi se nalaze sva njegova lekovita svojstva. Ona obolelu sluznicu želuca oblaže, štiti i ublažava upale.

  Izvor: Stil