SAVJETI

ŠTA SE DEŠAVA SA ŽENOM KADA PREVARI MUŽA – TELO PAMTI SVE: PSIHOLOG OLGA KESLER ODGOVORNO TVRDI DA SE OVO DOGAĐA SVIMA

Podijelite sa prijateljima

Donosimo vam originalan tekst Olge Kesler, ruske psihološkinje koja je obradila temu ženske preljube:

“Veoma je rasprostranjeno mišljenje da muškarac pratično “ne oprašta” žensko neverstvo. Mnogo sam radila i radim sa ženama koje su prevarile svoje muževe, a njihovi muževi nikako ne žele da ih puste – i oni su itekako spremni da oproste preljubu.

I ove žene, nakon svega, pokušavaju da se vrate dušom i telom u porodicu, ali im teško ide… Telo se otima, a one pate

Odmah moram da kažem da ima žena koje su se posle neverstva vratile u porodicu, pa sada žive sa muževima koji ih svakodnevno kažnjavaju pa one u tom braku služe svoju “doživotnu”. Ali danas ne pričam o njima, nego o onim ženama koje su nakon preljube odlučile da svojoj porodici i mužu daju drugu šansu…

Šta se dešava sa tom ženom: onaj momenat kada je prevarila muža i on saznao da ona želi da ode, da razmišlja o novom životu sa novim muškarcem – njen sadašnji muž počinje da se menja….

Tako ona zatečena gleda u nekada nervoznog i ljutog čoveka koji je sada blag i nežan kako puzi ispred nje, kupuje joj cveće, otvara joj vrata, izvodi je na večeru, traži seks svako veče, ljubi je i grli pred svima, a sve kako bi joj dokazao da ona ne sme da ode jer će izgubiti nešto vredno.

POPULARNO:  RECEPT POZNATE RUSKE ONKOLOGINJE: BILJNI ELIKSIR ZA BOLESTI SRCA, LOŠ HOLESTEROL I PREVENCIJU RAKA!

I ta žena upravo tu počinje da razmišlja o tome da ipak ostane uz njega, jer sa njim ima decu, godine braka, kuću… Ona tada razmišlja: “Možda, ipak, zbog dece…”

I kada raskrsti sa ljubavnikom, kada odluči da se vrati dušom i telom u kuću i porodicu dešava se sledeće:

Dan joj prođe kao i obično, ali noći… Noći su agonija. Njeno telo ne reaguje na muža, on joj se sada gadi, smetaju joj njegovi poljupci, ježi se od njegovog dodira… I pokušava drugu noć da popije čašu – dve vina, da se opusti, ali telo ne pati.. Telo ne može da se slomi, buni se…

Ako slučajno to ispriča drugarici, ona će joj reći da je budala, da će sve vremenom da se vrati na svoje, da izdrži…

Ali samo psiholog će da shvati ovu ženu, jer psiholog joj može reći da je ona sasvim normalna žena i da njeno telo traži sreću, da je ona vredna ljubavi, da razlog zašto je otišla još uvek postoji i da telo pamti te razloge.

To što ona želi da prevari sebe, njeno telo ne prihvata… Ovo je situacija iz koje se može izaći na dva načina:

  • da ostaviš muža i živiš svoj život
  • ili da ideš na dugu terapiju i vremenom savladaš sebe.”

Izvor: Stil