Skip to content

KINDER BAJADERA: RASKOŠAN KOLAČ SA PLAZMOM, ČOKOLADOM I KIKIRIKIJEM

  Podijelite sa prijateljima
  KINDER BAJADERA. Ako volite da jedete bajaderu, onda smo sigurni da će vam se i ova kinder dopasti, jer je spoj svima omiljenih sastojaka.

  KINDER BAJADERA. Ako volite da jedete bajaderu, onda smo sigurni da će vam se i ova kinder dopasti, jer je spoj svima omiljenih sastojaka.

  Već generacijama unazad bajadera je glavna zvezda na svakoj trpezi, a kod ovog kolača je dobro to što možete da ga pravite u posnoj i mrsnoj verziji.

  Svaka domaćica koja je pripremala slavu je pravila bajaderu, a recept za ovu poslasticu se prenosi s kolena na koleno.

  Ako želite da probate nešto drugačije, predlažemo vam kinder bajaderu koja se pravi od plazme, kinder čokolade i kikirikija.

  SASTOJCI:

  200 ml vode

  300 g šećera

  250 g putera 

  450 g mlevene plazme 

  150 g kinder čokolade

  150 g mlevenog kikirikija 

  Za beli deo:

  150 ml vode

  400 g šećera

  250 g putera

  300 g mleka u prahu

  Za glazuru:

  200 g kinder čokolade

  2 kašike ulja 

  PRIPREMA: 

  Pomešajte šećer i vodu, pa kada se smesa zgusne dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Zatim u smesu dodajte kinder čokoladu i mlevenu plazu, kao i kikiriki, pa sve dobro promešajte. 

  POPULARNO:  JEDNOSTAVAN, KREMASTI, SOČNI KOLAČ – GUMENI KOLAČ

  Dobijenu smesu sipajte u tepsiju koju ste obložili providnom folijom. Napravite beli deo kao i crni. Pomešajte šećer i vodu i kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se smesa ne zgusne, a zatim dodajte puter i mleko u prahu. 

  Dobro sjedinite i sipajte preko crnog dela. Poravnajte i pokrijte providnom folijom, pa stavite u frižider da se stegne. 

  Napravite glazuru tako što ćete istopit kinder čokoladu sa uljem. Prelijte preko kolača i vratite u frižider da se stegne. 

  Napomena: Kolač možete i ne morate da prelivate glazurom.

  IZVOR: StvarUkusa