Skip to content

KOLIKO SOLI IDE NA 10 L VODE ZA KISELI KUPUS: OVO JE IDEALNA KOLIČINA

  Podijelite sa prijateljima

  Kiseli kupus je nezaobilazan u svakoj zimnici, a od njega se spremaju mnogi specijaliteti. Naučite i koliko soli ide na 10 l vode.

  Ako ove godine spremate zimnicu, oktobar je idealno vreme da kiselite kupus. Od njega se prave neka od omiljenih srpskih jela, kao što su sarme, podvarak…

  Mnoge domaćice se u današnje vreme odlučuju za kupovni, jer misle da je proces previše komplikovan i da kiseli kupus neće ispasti kako treba. 

  Ako ove godine prvi put pravite kiseli kupus, ali i ako ste iskusna domaćica možda ne znate koja je prava mera soli koja se sipa u vodu i kako se pravilno pravi rasol.

  Kako biste dobro ukiselili kupus u nastavku teksta pročitajte koliko je soli ide na 10 l vode. 

  Neko voli malo slaniji kiseli kupus, a neko i ne baš, ali u koju god grupu da spadate, postoji neka optimalna količina koja se dodaje. 

  POPULARNO:  9 PROIZVODA KOJE ŽENE U 50-IM NE BI TREBALO DA KORISTE

  Pa tako na 10 l vode ide 400 g soli. Ako koristite bude od 20 l onda duplirajte i količinu soli. Još jedna stvar je bitna, a to je i koju so upotrebljavate. 

  Ako želite da kiseli kupus bude ukusan, predlažemo vam da koristite krupnu morsku so, koja treba potpuno da se rastvori u vodu, pre nego što se sipa u bure.

  Izvor: StvarUkusa