Skip to content

SAVRŠENO PEČENO KESTENJE KOD KUĆE

  Podijelite sa prijateljima
  SAVRŠENO PEČENO KESTENJE

  SAVRŠENO PEČENO KESTENJE. Da bi se dobro ispekli i bili savršeno ukusni, plodovi kestena moraju da budu veći i da imaju sjajnu koru bez rupica.

  Sezona je kestenja, a ono kupljeno na ulici je uvek ukusnije od onog koje pripremimo kod kuće. Ako volite da jedete kestenje, a mrzi vas da stalno idete do grada kako biste ga kupili, u nastavku teskta vam savetujemo kako da ih savršeno napravite kod kuće bez mnogo muke i truda.

  Najbolje rešenje su mikrotalasna i roštilja, ali ako ih nemate lako možete da pečete kestenje i u rerni, kao i na šporetu. 

  Na šporetu

  Ako se odlučite da pečete kestenje na šporetu, najbolje je da izaberete plitak pleh sa rupicama (on se često koristi i za pečenje testa za picu). Takođe, kestenje možete da pečete i u tiganju, a prvom ih zasecite nožem po površini kako bi se lakše otvorili.

  U rerni

  Za pripremu u rerni kestenje prethodno zasecite na površini, a zatim potopitu u vodu nekih 10 minuta. Zatim i stavite u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 250°C dok ne budu gotovi. 

  POPULARNO:  DOKTOR NESTOROVIĆ: PRIRODA VOLI DA SMO DEBELI, ALI AKO HOĆETE DA SMRŠATE, OVAKO JE NAJLAKŠE

  Kuvanje u šerpi

  Za koju god termičku obradu da se odlučite, najbitnije je da kestenje zasečete na vrhu. Stavljaju se u hladu i posolenju vodu i kuvaju od pola sata do sat vremena.

  U mikrotalasnoj

  Možda je mikrotalasna najlakša opcija ako želite brzo i lako da ispečete kestenje. Naravno, prvo ih zasecite po površini, ubacite u posudu sa vodom, poklopite tanjirom, a onda ih ubacite u mikrotalasnu na najjače. Gotovi su za nekih 5 minuta. 

  Na roštilju

  Ako imate roštilj na terasi ili u dvorištu, uspećete da ispečete savršeno kestenje. Kao i obično zasecite kestenje na vrhu, pa ih posložite na alu foliju na kojoj ste napravili rupice. Ispecite na roštilju. 

  Izvor: StvraUkusa