Skip to content

NAJZDRAVIJA RIBA NA SVETU JE I NAJJEFTINIJA I NAJUKUSNIJA: SNIŽAVA HOLESTEROL, POPRAVLJA MEMORIJU I ŠTITI SRCE

  Podijelite sa prijateljima

  Ukoliko postite, sigurno je da češće jedete ribu nego onim danima kada nije post, ali da li znate koja je riba najzdravija

  Doktori kažu da je pametno da ribu jedemo barem jednom nedeljno, dok 2 puta nedeljno jedemo bareno meso, a ostala 4 dana da konzumiramo obroke od povrća.

  Iako svi znamo da je riba zdrava, da li znate koja je najzdravija?

  Donosimo vam spisak 9 najzdravijih riba na svetu:

  1. Atlantski losos: Kažu da omega 3 masne kiseline koje se nalaze u crvenom mesu ove ribe mogu da utiču na biološki sat čoveka, što znači da može da uspori naše starenje.

  2. Zubatica: Ova plava riba se smatra izuzetno korisnom za čoveka jer sadrži obilje fosfora, kalijuma, kalcijuma, natrijuma i gvožđa.

  3. Atlantska haringa: Ova riba se smatra masnijom ribom, ali omega 3 masne kiseline koje sadrži, od velike su koristi za kardiovaskularni sistem čoveka.

  4. Jezerska zlatovčica je riba koja živi u slatkim vodama. Njeno meso je masno skoro kao meso lososa, ali se ne suši kada se termički obradi.

  5. Girice – Inćuni ili sardele, su vrsta ribe koja ima toliko proteina da može da parira bilo kojem mesu. S druge strane njene kalorijske vrednosti su male. Bogata je vitaminima i mineralima koji su potrebni čoveku da bi normalno funkcionisao.

  POPULARNO:  4 IDEJE ZA JELA SA KOPRIVAMA: ZDRAVO, BRZO, A UKUSNO

  6. Skuša – ova riba je savršena za svaku dijetu jer sadrži malo kalorija a monogo vitamina i minerala neophodnih za ljudski organizam.

  7. Pastrmka – Ako samo jednom nedeljno budete jeli pastrmku možete sniziti holesterol, ojačati krvne sudove i nerve i izbeći probleme sa pamćenjem u starosti.

  8. Sardina – Ova mala riba se dobro apsorbuje u ljudskom organizmu i odličan je izvor proteina. Sardina sadrži čitav kompleks vitamina (A, B12, B6, D) iriblje ulje, koje snižava holesterol.

  9. Tuna – ova riba je puna omega 3 i omega 6 masnih kiselina što je svrstava u jednu od najkorisnijih riba.

  Nikad ne štedite na kvalitetu ribe. Ako hoćete da obradujete sebe i svoju porodicu ribljim obrokom, izaberite pametno, jer nije svaka riba zdrava. Postoje one koje se masovno proizvode i pune su otrovne žive.

  Izvor: Stil