Skip to content

ČOKOLADNA TORTA SA OREO KEKSOM

  Podijelite sa prijateljima

  Čokoladna torta sa oreo keksom – ukus kom nema premca. Neponovljiv užitak za sve ljubitelje slatkiša!

  Definitivno jedan od najboljih recepata za čokoladnu tortu koji ćete isprobati je upravo ovaj. Od samog pogleda na sliku kreće voda na usta – tri sloja čokolade posuta izblendiranim okeo keksom.

  Nema pečenja, potrebno je da skuvate 3 fila i prelijete jedan preko drugog. I bez velikog kulinrskog umeća dobićete vrhunsku čokoladnu poslasticu sa oreo keksom.

  SASTOJCI:

  Prvi sloj:

  350 ml čokoladnog mleka

  90 g crne čokolade

  7 g agar agar (biljnog želatina)

  Drugi sloj:

  350 ml mleka

  100 g mlečne čokolade

  60 g šećera

  7 g agar agar

  Treći sloj:

  350 ml mleka

  60 g oreo keksa

  60 g šećera

  7 g agar agar

  Četvrti sloj:

  20 g oreo keksa

  20 g meda

  PRIPREMA:

  U šerpu dodajte čokoladno mleko i agar pa dobro promešajte. Iseckajte crnu čokoladu, pa i nju ubacite u šerpu. Mešajte žicom dok smesa ne provri i ne zgusne se.

  Potom je sipajte u okrugli potpuno zatvoreni kalup, pa ostavite da se ohladi 30 minuta. Počnite sa pripremom drugog sloja tako što ćete u odvojenu šerpu dodati mleko, agar i šećer. 

  POPULARNO:  NOISET TORTA - NAJNEŽNIJI DESERT NA SVETU: NAJLEPŠA KOMBINACIJA LEŠNIKA I SLATKE PAVLAKE

  Dobro promešajte, pa ubacite iseckanu čokoladu i kuvajte uz stalno mešanje na srednjoj temperaturi dok ne provri i ne zgusne se.

  Sipajte smesu preko ohlađenog prvog sloja i ostavite da se ohladi 30 minuta. Izblendirajte polovinu oreo keksa, a drugu polovinu izlomite. 

  U šerpu dodajte mleko, agar i šećer, dobro promešajte. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne provri i ne zgusne se, uz stalno mešanje.

  Dodajte oreo keks i ponovo promešajte. Smesu izlijte preko drugog sloja i ostavite da se ohladi 30 minuta.

  Okrenite naopako pleh i izvadite tortu tako da prvi sloj bude poslednji. Premažite je medom, pa pospite izblendiranim oreo keksićima.

  Izvor: StvarUkusa