Skip to content

IZDAŠNA TORTA OD KAFE I KREMA

  Podijelite sa prijateljima

  Nepečena torta od kafe i krema je penasta, vrlo izdašna i jede se uvek hladna, direktno iz frižidera. Pravi raj za sve ljubitelje kafe.

  Torta od kafe i krema se priprema sa lakoćom, a jede sa posebnim užitkom jer sadrži omiljeni napitak skoro celog sveta – kafu.

  Pročitajte i kako se pravi brzinska čokoladna torta sa keksom i kafom, malo je drugačija od recepta sa tortu od kafe i krema.

  Za tortu od kafe i krema biće vam potrebna espreso kafa, kao i zrna kafe za ukrašavanje. Ovako se pravi nepečena torta od kafe i krema!

  Sastojci:

  100 ml ulja

  750 ml slatke pavlake, ohlađene

  100ml likera od kafe

  2 kašičice instant espreso praha, plus dodatak za ukrašavanje

  2 kašike šećera u prahu

  1 kašičica ekstrakta vanile

  3 x 250g pakovanja keksa

  za ukrašavanje zrna kafe 

  Recept za izdašnu tortu od kafe i krema:

  Korak 1

  Pripremite kremove:

  Za pripremu nepečene torte od kafe i krema, veoma lagano nauljite duboki kalup za torte, a zatim ga obložite prozirnom folijom (ulje i prijanjajuća folija su neophodni za vađenje torte izkalupa).

  POPULARNO:  NAJBOLJA POSNA KEKS TORTA: ZA PRIPREMU OVE TORTE POTREBNO JE NAJVIŠE 20 MINUTA

  Podelite slatku pavlaku na 2 činije. Umutite jednu činiju slatke pavlake sa likerom od kafe, espreso prahom i 1 kašikom šećera u prahu dok se ne formiraju mekani vrhovi.

  Umutite drugu činiju sa ekstraktom vanile i poslednjom kašikom šećera u prahu.

  Korak 2

  Sastavite tortu:

  Da biste sastavili tortu od kafe i krema, dno kalupa obložite slojem keksa (možda ćete morati da ga izlomite da biste popunili praznine, a zatim premažite tankim slojem krema sa ukusom kafe, pa zatim kremom sa ekstraktom vanile.

  Ponavljajte postupak i nastavite, smenjujući kremove, i keks, dok se ne utroše svi keksići. Završite slojem kreme, a zatim ohladite preko noći.

  Otpustite kalup za tortu i uklonite prijanjajuću foliju.

  Ukrasite posipanjem espreso praha i sa malo kafe u zrnu. Uživajte u torti od kafe i krema!

  Izvor: StvarUkusa