Skip to content

5 LAKIH NAČINA DA KUĆA LEPO MIRIŠE: JEFTINE CAKE ISKUSNIH DOMAĆICA

  Podijelite sa prijateljima

  Kako da kuća lepo miriše, bez veštačkih osveživača i skupe hemije? Evo saveta!

  Kuća najlepše miriše posle velikog spremanja – oprane zavese, provetreni prekrivači, promenjena posteljina – sve nas to vraća u detinjstvo kad su majke vikend završavale u uglancanom domu.

  Mnoge žene danas teško mogu da organizuju “generalku” onoliko često koliko bi volele, ali zato možemo da se poslužimo lakim trikovima da dom prelepo miriše.

  Najbolji pomoćnik su nam eterična ulja, s tim što ne morate da zavisite samo od difuzera.

  Mnogi od njih su baš skupi, a delovanje prestaje čim ga isključite. Evo načina da obezbedite dugotrajan lep miris u domu.

  Za svež miris u ormanima, sipajte gorku so u platnene kesice, pa nakapajte malo eteričnog ulja po ukusu. Vežite kesicu mašnicom, a miris će se polakio širiti kroz platno.

  Kanta za smeće može biti izvor neprijatnog mirisa pa, pored redovnog ribanja, obavezno u nju ubacite i tupfer sa par kapi eteričnog ulja pre nego što stavite novu kesu za đubre. 

  POPULARNO:  LEKARI UPOZORAVAJU NA DIGITALNU DEMENCIJU KOD MLADIH: OVIH 5 NAVIKA JE SMRT ZA VAŠ MOZAK I PAMĆENJE

  Upotrebite eterično ulje i kad brišete prozore, tako što ćete njime premazati donju ivicu. Ako izaberete ulje peperminta, ne samo da će se širiti lep miris, već ćete odbiti i neprijatne insekte.

  Ako su tepisi povukli miris duvana ili kuvanja, pospite ih sodom bikarbonom i ostavite da odstoji par sati, a može i tokom cele noći. Kad usisate tepihe, nestaće i prašina i neprijatan miris.

  Najbolji prirodni saveznici, pored eteričnih ulja, su limun i aromatični začini poput ruzmarina ili karanfilića.

  Najbrže ćete osvežiti vazduh u stanu ako stavite nekoliko kolutova limuna u vodu i dodate navedene začine, pa pustite da polako vri na tihoj vatri.

  Posle nekog vremena, isključite i ostavite da se ohladi, pa procedite i tečnost sipajte u bočicu sa raspršivačem.

  Koristite ovaj prirodni osveživač vazduha po potrebi.

  Izvor: StvarUkusa