“DVA PUTA SU ME OŽIVLJAVALI” NIJE VEROVAO DA JE KORONA OPASNA, A ONDA GA JE UMALO UBILA

Jedan Amerikanac koji je kovid-19 odbacio kao “političku stvar” podelio je na internetu svoje iskustvo i žaljenje nakon što ga je bolest zamalo dva puta ubila.

Bob Ratli Džunior (52) iz Kanzasa morao je dva puta da bude oživljavan nakon što se u oktobru razboleo od korona virusa, uprkos tome što je u početku odbacio ozbiljnost stanja.

– Bio sam jedan od onih koji su mislili da je to politička stvar, a onda sam pomislio da je to samo uobičajena prehlada. Dok me nije pogodilo. Na kraju mi je stalo srce ovde u bolnici u Hačinsonu, a oni su me oživeli, a zatim u Vičiti isto. Stalo mi je srce i tamo su me takođe oživeli – rekao je on.

Ratli je proveo poslednja dva meseca u bolnici i veći deo tog vremena bio je na respiratoru.

Tih meseci bio je toliko bolestan da se mnogih stvari ne seća i ostala mu je rupa u grlu nakon što mu je urađena traheotomija da bi mu stavili cev za disanje.

On se sada suočava sa dugim oporavkom i ponovo uči osnovne funkcije, poput hodanja i razgovora u rehabilitacijskoj ustanovi.

POPULARNO:  ČEHOV: PAMETNE ŽENE SU UGLAVNOM TEŠKE! JEDNOSTAVNIJE I BOLJE JE ŽIVETI SA GLUPOM ŽENOM!

– Nisam shvatio koliko mi je loše i mislim da me je vratilo to što dugo nisam video suprugu, unuke i decu i razmišljao sam o njima – rekao je on za lokalni KSNW.

Njegovi prijatelji su organizovali skupljanje novca kako bi mogao da plati lečenje.

Bob Ratli se sada nada da će njegovo iskustvo pokazati koliko je virus ozbiljan i šta ga može sprečiti, jer pre svoje dijagnoze on nije kovid-19 uzimao za ozbiljnu pretnju.

– Mnogi ljudi ovo ne shvataju ozbiljno, ali ako prođete kroz ono što sam ja prošao, definitivno ćete ovo ozbiljno shvatiti. Ne bih voleo da neko prođe kroz ovo, ali definitivno nosite masku.

Ne pokušavajte da budete Džon Vejn ili heroj. Nosite masku i spasite živote. Imao sam neke prijatelje koji su preminuli zbog ovoga, a preminuli su dok sam se borio za život – rekao je on.

Izvor: blic.rs