ZANIMLJIVO

RUSKA VAKCINA ŠTITI OD SVIH MUTACIJA? TAKO BAR TVRDI ANA POPOVA

Podijelite sa prijateljima

RUSKA VAKCINA

RUSKA VAKCINA
RUSKA VAKCINA

Ruske vakcine mogu pružiti imunitet protiv svih poznatih sojeva korona virusa, izjavila je danas direktorka ruske Federalne službe za nadzor zaštite potrošača i dobrobit ljudi Ana Popova.

-Ruske vakcine pružaju imunitet koji štiti od svih poznatih promena i mutacija. Međutim, da bismo se zaštitili od svih sojeva sa mutacijama moramo se pridržavati istih pravila: maske, socijalna udaljenost, čiste ruke i uređaji.

Takođe moramo pokušati da provedemo više vremena sa porodicom i izbegavamo posete javnim mestima – ovo je najbolji način da se zaštitimo od svih virusa i svih sojeva- rekla je Popova.

Prema njenim rečima, ruski testovi takođe mogu pomoći u otkrivanju svih poznatih sojeva.

-Test sistemi vide sve vrste, jer se zasnivaju na najstabilnijim delovima i fragmentima virusa koji su do sada bili nepromenjeni. A ako se promene u tom trenutku će to biti različiti virusi- pojasnila je Popova.

POPULARNO:  PRIČA JEDNE SVEKRVE: KAKO SAM NADMUDRILA SNAJU!

Ona je istakla i da imunitet nakon vakcinacije traje najmanje deset do dvanaest meseci.

-Što se tiče kovid-19, neophodno je odmah se vakcinisati. Već danas vidimo da imunitet nakon vakcinacije traje prilično dugo – od deset meseci do godinu dana.

Vidimo da je imunitet prilično trajan, tako da je neophodno da se sada vakcinišemo i imunitet će trajati i naredne sezone- rekla je Popova.

Izvor: Espreso/Tanjug/srbijanasazemlja