TORTE

TORTA RIMLJANKA SA 5 SLOJEVA: KREMASTA POSLASTICA BOGATOG UKUSA

Podijelite sa prijateljima

Spoj čokolade, vanile i oraha čini ovu tortu neodoljivo sočnom i kremastom. Možda se čini komplikovano, ali zaista nije. Torta izuzetno ktremaste strukture može biti vaš izbor za sve važne događaje.

SASTOJCI:

Za koru:

5 jaja

7 kašika oraha

5 kašika brašna

2 kašike kakaoa

7 kašika šećera

i prstohvat soli

 Za fil:

1l mleka

2 pudinga od vanile

5 kašika šećera

150 g čokolade

2 kašike ulja

50g šećera u prahu

200g margarina

100g šlaga sa ukusom vanile

200ml mleka

6 kašika oraha mlevenih

PRIPREMA:

Odvojite žumanca od belanca pa belanca umutite sa šećerom. Dodajte kakao, orahe, brašno i prstohvat soli. Promešajte i stavite u pleh veličine 24×34 u prethodno zagrejanoj rerni, na 200stepeni 20 minuta.

Za to vreme pripremite fil. 700ml mleka stavite da se kuva, u žumanca stavljamo 5 kašika šećera izmutimo i dodajemo puding od vanile, i 200 ml mleka, zatim promešamo.

Kada mleko provri sipajte puding i nastavite mešanje na laganoj vatri. Puding treba potpuno da se ohladi. Čokoladu rastopite sa uljem i ostavite malo da se hladi.

Margarin umutite sa šećerom u prahu pa postepeno dodajte puding i mešajte da postane kremasto. Puding podelite na tri dela. Prvu trećinu premazujemo preko kore, a u drugu trećinu dodajemo istopljenu čokoladu. Premažite preko žutog sloja.

Šlag umutite sa 200ml mleka pa ga podelite na dva dela. U jednu polovinu šlaga dodajemo treću trećinu pudinga i dodajemo 6 kašika oraha to je zadnji fil i na kraju sa ostatkom šlaga dekorišemo tortu.

Filovanje torte: Kora, žuti fil, fil sa čokoladom, fil sa orasima, šlag.

Izvor: stvarukusa.rs