ZANIMLJIVO

“NE MOGU DA HODAM NI TRI METRA” VOĐA POKRETA ANTIVAKCINAŠA UMRO OD KORONE U TEŠKIM MUKAMA

Podijelite sa prijateljima

Jedan od najglasnijih antivaksera u Izraelu umro je od posledica korona virusa, samo dva dana nakon što je svojim pristalicama naredio da “nastave borbu” protiv vakcina – istih onih koje su mogle da mu spasu život.

Izraelac Hai Šoulijan (57), veći deo pandemije korona virusa posvetio je tome da organizuje proteste protiv mera koje je usvojila izraelska vlada – obavezno nošenje maski, masovnu vakcinaciju i takozvanu Zelenu kartu za putovanja. Preminuo je od kovida-19 u ponedeljak, nakon što je deset dana proveo u bolnicu u Tel Avivu.

Njegov brat Avi, rekao je za medije da je porodica slomljena, kao i da je na zvaničnom medicinskom izveštaju uzrok smrti korona virus. On je dodao da je odlučio da govori za medije kako bi podstakao sledbenike njegovog brata da se vakcinišu.

– Voleo bih da sam uspeo i njega da ubedim da se spasi – rekao je Avi.

POPULARNO:  VEDRANA RUDAN IZGUBILA ČULO VIDA ZBOG COVID-A

U svojoj poslednjoj objavi na Fejsbuku, Hai Šoulijan se žalio na užasne simptome korona virusa, ali je ostao pri tome da se protivi vakcinaciji.

– U veoma sam lošem stanju, ovo je ozbiljno… Ne mogu da hodam ni tri metra jer nemam kiseonika. Ne mogu da govorim i komuniciram sa ljudima.

Trebalo mi je sat vremena da shvatim ko sam, gde sam i šta radim ovde. Nedostatak kiseonika je užasna stvar – rekao je on u video snimku na kom se vidi kako je priključen na kiseonik.

Uprkos stanju u kojem se nalazio, još jednom je istakao da se protivi Zelenoj karti: “To nema nikakve veze sa korona virusom ili sa vakcinom. Stvar je u primoravanju na nešto, nastavite da se borite”, zaključio je on.

Dva dana kasnije je umro od korona virusa.

Izvor: srbijadanas