SAVJETI

NUTRICIONISTA OTKRIVA KAKO DA SMRŠATE BEZ DIJETE I VEŽBANJA: SAMO 1 STVAR JE KLJUČNA, A NE KOŠTA NIŠTA

Podijelite sa prijateljima

Sigurno se i vi pitate kako da smršate bez dijete i vežbanja, a odgovor je jednostavniji nego što očekujete.

Svi dobro znamo koliko je teško kilažu dovesti u red. U dijetama nije lako istrajati, kao i u redovnoj fizičkoj aktivnosti, mada svi dobro znamo da je to jedan od preduslova za dobru liniju.

Zato se nameće pitanje kako da smršate bez dijete i vežbanja, a jednostavna pravila postavila je nutriconistkinja Tatjana Razimovska – pravila za gubitak težine bez vežbanja u teretani i iscrpljujućih dijeta.

Naravno, neopohodno je da korigujete ishranu, a prema mišljenju ove lekarke, u dnevnoj ishrani treba da bude prisutno najmanje 20-40 grama vlakana koja se nalaze u mahunarkama, voću, povrću, hlebu od celog zrna i žitarica.

Važno je i obratiti pažnju na količinu proteina koje unosite. Idelano je od 1,2 do 1,5 grama po kilogramu težine.

POPULARNO:  GLAVNI UZROK REUME NALAZI SE U VAŠEM FRIŽIDERU: JEDEMO JE SVAKI DAN, A SADRŽI OPASNU BAKTERIJU KOJA UBRZAVA OVU BOLEST!

Odgovarajuće količine doprinose dugotrajnom osećaju sitosti, osim toga potrebno je više energije za njegovu apsorpciju od ugljenih hidrata. Ipak, ono što je iznenađujuće važno za uspešno mršavljenje je dovoljna količina kvalitenog sna.

 “Nedostatak sna, ako se redovno javlja, smanjuje hormon leptin koji smanjuje apetit. Pritom broj hormona, poput grelina i kortizola, koji povećavaju osećaj glad, raste.

Osim toga, višak kortizola posebno dovodi do prejedanja i povećanja masnih naslaga u predelu stomaka” tvrdi nutricionistkinja.

Izvor: Lepa&Srećna