SAVJETI

PUKOVNIK DR IVO UDOVIČIĆ: SVI KAPACITETI POPUNJENI. IMAĆEMO PO 70 MRTVIH

Podijelite sa prijateljima

“Sve što otpustimo u narednih sat vremena se popuni, jer je pritisak na bolnice veliki. Najmlađi pacijent je žena koja se porodila pre tri meseca. Ona je u teškom stanju, upravo se spremamo da je intubiramo. Njen život je ugrožen beba je ostala kući. Kao svi mladi nevakcinisani”, rekao je Udovičić.

“Dolazimo do apsurdne situacije. 80 odsto kapaciteta su popunjeni ljudima koji nisu vakcinisani. Oni koji su vakcinisani nemaju gde da se leče u privatnom sektoru i moraju to da plaćaju. Nisu solidarni, zauzimaju kapacitete i ništa ne plaćaju”, objasnio je komandant VMC.

On je istakao da se stanovništvo opustilo. Prema njegovim rečima medju vakcinisanim osobama na lečenju u VMC Karaburma uglavnom su ljudi starije dobi sa slabijim imunitetom.

“Izgubili smo celo leto, gde smo imali prostor da se vakcinišemo, Opustili smo se, ne pridržavamo se propisanih mera, u prevozu više od 50 odsto ljudi. Imaju predviđanja da ćemo imati 70 umrlih dnevno u narednih mesec dana”, istakao je on i naveo da smo bili prvi po vakcinisanju, a sada smo u vrhu po broju zaraženih.

Izvor: b92