ZANIMLJIVO

ONI SU MAGNET ZA VIRUSE! NAJVEĆI BROJ ZARAŽENIH KORONOM IMA OVU KRVNU GRUPU!

Podijelite sa prijateljima

Istraživanje je pokazalo da se osobe s krvnom grupom A i Rh+ sporije u opravku dok se oni s krvnim grupama 0 i Rh- brže oporavljaju od kovida


Tokom pandemije koronavirusa, naučnici su pomno analizirali virus i došli do niza otkrića, a jedno od njih odnosi se i na povezanost između krvnih grupa i rizika od zaraze koronavirusom.

Objavljeno je nekoliko studija u kojima se navodi da su osobe s određenom krvnom grupom sklonije oboljenju od Kovida-19.

Nova studija objavljena u utorak sugeriše da su osobe s krvnim grupama A, B i Rh+ izložene većem riziku zaraze koronavirusom. S druge strane, osobe koje imaju 0, AB i Rh- krvnu grupu imaju niži rizik za zarazu.

– Teški akutni respiratorni sindrom koronavirusa (SARS-CoV-2) novi je virus i još nije sasvim jasno imaju li krvne grupe ikakav uticaj na rizik od zaraze. Stoga smo istražili povezanost krvnih grupa i osetljivost na kovid, vremenom oporavka i mortalitetom – naveo je dr. Rašmi Rana, konsultant Odeljenja za istraživanje.

POPULARNO:  IMALA JE SVE PETICE, BILA JE NAJBOLJA, A ONDA JE MAMA PRIMETILA DA SE NE SMEJE: NOSILA JE PRETEŽAK DŽAK NA SVOJIM LEĐIMA

Takođe, istraživanje je pokazalo da se osobe s krvnom grupom A i Rh+ sporije u opravku dok se oni s krvnim grupama 0 i Rh- brže oporavljaju od kovida.

Koautor studije dr. Vivek Ranjan rekao je da je potrebno sprovesti veću studiju koja će potvrditi vezu između određene krvne grupe i koronavirusa, piše Times of India.

Ova posljednja studija koja je objavljena u utorak obuhvatila je 2,586 osoba koje su bile pozitivne na kovid.

Izvor: Informer