KOLAČI

NEVEROVATNO KREMAST! NA FEJSBUKU SU POLUDELI ZA OVIM KOLAČEM

Podijelite sa prijateljima

Poslastičari amateri sada mogu da naprave “najbolji čizkejk ikad” i kod svoje kuće uz ovaj neverovatni recept australijske kuvarice Stefani Aleksander.


Jedna žena je na Fejsbuku podelila fotografije čizkejka koji je napravila po receptu 79-godišnje kuvarice, a nakon toga su se svi pomamili za njim. Kako kažu, s njim ne možete pogrešiti.

Tajna ovog “neverovatno kremastog” čizkejka je u tome što se svi sastojci zagreju na sobnoj temperaturi pre pripreme, a kolač se peče u posudi s vodom. Zbog po njemu nema pukotina.

Kako tekstura čizkejka ne bi bila kvrgava, Aleksander preporučuje da jaja i krem sir izvadite iz frižidera 10 do 20 minuta pre pripreme kolača. S druge strane, bitno je i da ne mešate sastojke previše žestoko ili predugo jer će kolač samo “potonuti” u rerni.

SASTOJCI:

100g rastopljenog maslaca

300g mlevenog keksa

500g krem sira

200 g šećera u prahu

kašika kukuruznog brašna

3 jajeta

2 kašike limunovog soka

nekoliko kapi čiste vanile ili ekstrakta

prstohvat soli

2 šolje kisele pavlake

PRIPREMA:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Dno i stranice kalupa dimenzija 22×6 centimetara premažite maslacem. Izrežite papir za pečenje tako da jedan deo prekrije dno kalupa, a drugi stranice. Namažite i papir maslacem.

Sjedinite keks i rastopljeni maslac, pa smesu utisnite u dno kalupa.

Mutite krem sir i šećer električnim mikserom dok ne dobijete glatku smesu. U smesu umutite kukuruzno brašno, pa dodajte jaja, jedno po jedno, mešajući svaki put dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte limunov sok, vanilu i so. Umešajte i pavlaku i kratko mutite dok se ne sjedini s ostalim sastojcima.  

Ulijte smesu u kalup koji ćete staviti u veću posudu za pečenje. U nju ulijte kipuću vodu do polovine visine kalupa.

Pecite 50 minuta, a zatim isključite rernu, ali vrata ne otvarajte sat vremena. 

Izvadite kalup iz vode i kolač u potpunosti ohladite na rešetki i u frižideru pre serviranja. 

Izvor: informer.rs