LJEKOVITO BILJE

ULJE OVE BILJKE JE SVETI GRAL NEGE KOŽE: DUBINSKI HIDRIRA, SMANJUJE UPALE, SPREČAVA STARENJE

Podijelite sa prijateljima

Ova biljka je, pored drugih blagotornih svojstava – savršen saveznik u nezi vaše kože.

Ako ste zainteresovani za negu svoje kože na prirodan način, verovatmo ste primetili da se jedan sastojak često pojavljuje u preparatima napravljenim na bazi bilja.

Reč je o šipkovom ulju. Ovo ulje poseduje magična svojstva, kada je reč o ukljanjanju akni i različitih upala sa lica. Danas vam otkrivamo sve što treba da znate o njemu, kao i zašto treba da se nađe na listi vaših preparata za negu lica i tela.

ALI PRVO – ŠTA JE ULJE ŠIPKA?

Ulje šipka se pravi od plodova biljke šipka, a svoju reputaciju vuče još iz davnih vremena kada su ga Egipćani, Maje i Indijanci koristili zbog njegovih lekovitih svojstava. Ono je prepuno antioksidanata, vitamina A, C i E, kao i fenolnih jedinjenja i masnih kiselina koji pomažu u obnavljanju i podmlađivanju kože.

PREDNOSTI ULJA ŠIPKA:

DELUJE KAO HIDRATANTNO SREDSTVO

Održavanje kože hidriranom ali ne i masnom može biti poprilično teško. Ulje šipka u tom pogledu radi veoma dobar posao. Ono sadrži obilje minerala u sebi i esencijalnih masnih kiselina poput linolne i linolenske koje – zaključavaju vodu u ćelijama, s toga vaša koža ostaje duže vreme hidrirana.

POPULARNO:  JEDAN OD NAJMOĆNIJIH ASPIRINA IZ PRIRODE: OVA BILJKA IMA ANTIVIRUSNE EFEKTE, SVAKA KUĆA MORA DA JE IMA

UJEDNAČAVA TEN

Ukoliko imate problema sa hiperpigmentacijom, ožiljcima od anki i mrljama bilo koje vrste na licu, savršen dodatak režinu nege vaše kože lica je ulje šipka. Bogato vitaminom C, snažnim antioksidantom, ono vrlo učinkovito ujednačava ton vaše kože.

ŠTITI KOŽU OD UV ZRAKA

Iako nema ničeg lepšeg od dodira Sunca na koži, vremenom izlaganje kože Suncu uzima svoj danak. Budući da u sebi ima obilje antioksidanata poput vitamina A, C i E ulje šipka je vaš savršen partner u borbi protiv štetnih UV zraka.

IMA ANTI AGE EFEKAT

Sa visokom koncentracijom vitamina A u sebi ulje šipka je prirodno sredstvo za zatezanje kože i njeno podmlađivanje. Redovnom upotrebnom na licu, ono dovodi do smanjenja pojave finih linija i bora na najkritičnijim mestima.

SMANJUJE UPALNE PROCESE NA KOŽI

Osobama koje pate od ekcema i drugih problema koji pogađaju osetljivu kožu, ulje šipka dolazi kao spas. Ono smiruje kožu zahvaljujući vitaminu E koji se u njemu nalazi. Koža nakon vrlo kratkog vremena korišćenja postaje smirenija i bez tragova ekcema.

Izvor: Stil.kurir.rs