ZANIMLJIVO

BOMBARDOVANE ITALIJA I AUSTRIJA, TEŠKO NEVREME POGODILO DVE DRŽAVE: GRAD POPUT TENISKE LOPTICE NAPRAVIO OGROMNU ŠTETU

Podijelite sa prijateljima

Krupni grad koji je “bombardovao” Italiju i Austriju I načinio je znatnu štetu. Lokalni mediji javljaju da je padao krupan grad čija je veličina dostizala i veličinu loptice za tenis.

Grad je usledio tokom vetrovitog i kišovitog vremena, a uništavao je useve, drveće i automobile. Takođe, prijavljena je šteta u nekoliko italijanskih regija, a povređeno je i nekoliko ljudi.

Na autoputu A1 nedaleko od Parme u severnom delu Italije nastala je velika gužva, jer je grad oštetio automobile i razbijao vetrobranska stakla. Nekoliko osoba je povređeno staklom.

Grad je uništavao domove i imanja, ali i polja i vinograde. Šteta je milionska. U međuvremenu na jugu Italije nema kiše već tri meseca. Požari divljaju Sardinijom, dosad je izgorelo više od 20.000 hektara šume. Uništeno je i nekoliko farmi, a evakuisano je oko 900 ljudi.

POPULARNO:  DA LI SU BABA I BAKA ISTO?

Takođe, 78-godišnji muškarac je povređen nakon što je grad razbio prozor njegove radnje i pao na njega. On je potom smešten u bolnicu zbog frakture. Tri osobe su takođe povređene u Modeni nakon što je drvo palo na njihov automobil.

Apokaliptične scene iz Austrije

Kako javljaju austrijski mediji dve austrijske pokrajine Donju i Gornju Austriju zahvatilo je u ponedeljak teško olujno nevreme.

Isti izvor navodi kako je tuča veličine teniske loptice, a negde i šake, “izbombardovala” 120 krovova kuća u Donjoj Austriji, u okolici grada Kremsa, teško ih oštetivši.

Evropu je ovog leta pogodilo ekstremno nevreme, a obilne kiše su uzrokovale poplave u Nemačkoj, Belgiji, Austriji i još nekoliko zemalja. Poginulo je najmanje 217 ljudi, uglavnom u Nemačkoj.

Izvor: Srbijadanas