ZANIMLJIVO

ŠTA JE DORUČKOVAO I VEČERAO NIKOLA TESLA – OVE 3 NAMIRNICE JE IZBEGAVAO: SLAVNI NAUČNIK POSMATRAO JE TELO KAO MAŠINU

Podijelite sa prijateljima

Nikola Tesla, slavni naučnik koji je “osvetlio svet”, govorio je da je ljudsko telo kao mašina, a posebno je obraćao pažnju na način ishrane i birao namirnice koje hrane moždane ćelije i daju optimalnu energiju.

“Ljudsko telo je mašina. Zato o tome treba voditi računa i održavati je čistom. Telo – poput mašine – treba da dobije najbolju moguću hranu / podmazivanje. Pokušavam da uredim rad svoje “mašine” prema naučnim principima i prema zakonima planete na kojoj živimo,” govorio je Tesla.

U intervjuu iz 1933. godine Tesla je otkrio određene navike koje mu pomažu da ostane u formi. Pronalazač je pokušavao mnogo da se kreće, jer je znao da fizička aktivnost pomaže telu da ukloni toksine i nagomilane otrove.

Tesla je svaki dan pešačio 16 kilometara i mnogo plivao. Tesla je uveravao da zahvaljujući pravilnojishrani čovek može da živi više od 100 godina.

Toliko mu je bilo stalo do hrane da je sam napravio meni i prosledio ga kuvarima u hotelima u kojima je odseo.

Njegova ishrana se najviše bazirala na redovnoj konzumaciji povrća, a povremeno je u ishranu uključivao i ribu. Skoro uopšte nije jeo meso i upalnu hranu koja zakiseljava organizam.

Tesla je od malih nogu proučavao različite teorije ishrane i došao do zaključka da se hrana mora dugo i temeljno žvakati, a ne gutati u komadima Takođe je otkrio da su supe od povrća, žitarice i mleko korisne za stomak.

POPULARNO:  PREDSEDNIK BELORUSIJE LUKAŠENKO ŠOKIRAO SVE POTEZOM U KOVID BOLNICI

Jeo je dva puta dnevno – ujutru i u 19 sati.

Smatrao je da je ručak nepotreban jer telo nema vrmena da svari hranu koju smo uneli u organizam za doručak.

U intervjuu je istakao da za doručak jede maslac i visokokaloričnu hranu kako bi imao dovoljno energije za ceo dan, a za večeru je konzumirao proteinske namirnice poput jaja, sira i drugih mlečnih proizvoda.

Ručak je nepotreban, jer telo nema vremena da svari hranu dobijenu za doručak – rekao je Tesla.

– Za doručak je bolje imati maslac i visokokaloričnu hranu koja će napuniti energiju za ceo dan, a uveče postoje proteinske namirnice, poput belanaca, sira i drugih mlečnih proizvoda.

Tesla je savetovao izbegavanje namirnica poput pasulja, graška i sočiva koje sadrže kiselinu. Ona bi, prema njegovom mišljenju, mogla izazvati bolesti kod ljudi, poput reume i visokog krvnog pritiska.

Nikola Tesla je umro u 87. godini života od srčanog udara, odnosno kako je zvanično zabeleženo od srčane tromboze.

Izvor: sensa