ZANIMLJIVO

NE ZNAMO ŠTA NAS JE SNAŠLO, IZGUBILI SMO ANU ZA TRI DANA! SESTRA PREMINULE PORODILJE NEUTEŠNA: SAMO DA BEBA JOVAN BUDE DOBRO!

Podijelite sa prijateljima

Marija, sestra porodilje Ane P. (36) iz Vrnjačke banje, koja je jutros preminula od koronavirusa u UKC Kragujevac, kaže da još uvek ne mogu da poveruju da Ane nema

– Još ne znamo šta nas je snašlo, ovo je nemoguće. Za tri dana smo je izgubili. U ponedeljak je otišla u bolnicu, tada nam se i javila iz Kragujevca. Uspela je da nam kaže da će da je porode i da zovemo njenog muža Dušana da odmah krene u Kragujevac. Tad sam je poslednji put čula.

Potom je odmah porođena, u osmom mesecu, dobili smo Jovana, to ime je izabrala još ranije. Bar je beba sada bolje, zet neprestano zove u Kragujevac da se raspita. Samo da nam beba bude dobro. Kod kuće ga čeka brat od nepune dve godine – priča Marija.

Kako Marija priča, Ana je živela sa suprugom i sinom i ističe da ništa nije bilo tako dramatično, ni slutilo na tragediju.

POPULARNO:  KAKVA MORAŠ BITI SELJAČINA DA KISELIŠ KUPUS U SVOM STANU?

– Samo pre mesec dana je od ginekologa dobila das pije “pentraksim”, to je jedino što znamo. Majka je mnogo loše, upravo je dolazila Hitna pomoć zbog nje. Imam još jednu sestru, živi na Kosovu, čekamo da i ona dođe. Anu ćemo da sahranimo sutra u 12 sati na groblju u Vrnjačkoj Banji – jedva je rekla sestra.

Kako je Informer saznao, Ana se pre pet dana javila lekarima u veoma teškom stanju sa niskom saturacijom. Lekari u Kraljevu su je odmah pregledali i hitno je prebačena za Kragujevac.

– Njeno stanje bilo je izuzetno loše, pluća su joj bila razorena, a saturacija joj je bila 35. Test je pokazao da je pozitivna na koronu. Brzo je transportovana za Kragujevac – rekao je direktor OB u Kraljevu Zoran Mrvić.

Kako Informer saznaje, trudnica je bila u osmom mesecu trudnoće.

– Lekari iz Kragujevca odmah su uradili carski rez. Borila se do danas ali je preminula – rekao je Mrvić.

Izvor: informer.rs