LJEKOVITO BILJE

SVAKI DAN NA PRAZAN STOMAK JELA BELI LUK: EVO ŠTA SE DESILO SA NJENIM ORGANIZMOM

Podijelite sa prijateljima

Jedan od najmoćnijih boraca za vaše zdravlje a njegovo konzumiranje na prazan stomak čini čuda za organizam kakva niste mogli ni da zamislite…

Beli luk je moćan antibiotik i antioksidans, pa tako štiti vaš želudac od infekcija i bolesti. Treba da ga pojedemo pre nego što bilo šta drugo počnemo jesti, da ne postoji ništa drugo u želucu što bi mešalo i asimiliralo hranljive materije u belom luku.

Zdravstveni benefiti belog luka su mnogobrojni. Za sve one koji se žale na visok krvni pritisak, ovo je najlakši i najsigurniji način da držite krvni pritisak pod kontrolom. Najbolje od svega je što ga uzimate jednom dnevno i nema nikakve nus pojave kao što je slučaj kod raznih lekova.

Upale bilo koje vrste, mogu se sprečiti i izlečiti belim lukom. Oni koji pate od artritisa mogu da imaju neizmerne koristi od luka.

Jedna žena je konzumiranjem belog luka na prazan stomak, ne samo pomogla sebi u borbi protiv simptoma artritisa, već i protiv bolova u vezi sa tim.

POPULARNO:  STARI SU ČVRTO VEROVALI DA SOK OD ZOVE POMAŽE KOD OVIH 8 BOLESTI

Kaže da je ova čudesna biljka čuva na odstojanju od infekcije gljivica, bradavica, bakterija, i svih ostalih bakterijskih infekcija. U slučaju da ste već žrtva neke od ovih infekcija, uzmite beli luk jednom dnevno i osećaćete se mnogo bolje u roku od nekoliko dana.

Slab imuni sistem je danas uobičajena pojava. Zbog pada imunog sistema često dođe do prehlade, gripa, nosnih alergija i ozbiljnijih bolesti. Kada je vaš imuni sistem jak, on je u stanju da vas štiti.

Beli luk vam daje snagu. Jedan čen belog luka ima 12 mg kalijuma, 5 mg kalcijuma i 100 sumpornih jedinjenja.

Beli luk je veoma koristan za pluća. Pomoći će vam u prevenciji i lečenju respiratornih organa. Može čak sprečiti upalu pluća, bronhtis, zagušenja, kašalj i još mnogo toga.

Izvor: najzena