SAVJETI

ČIM OVO PROČITATE ŽIVOT ĆE VAM SE PROMENITI IZ KORENA: 10 MOĆNIH SAVETA ČUVENOG RUSKOG PSIHOLOGA!

Podijelite sa prijateljima

Garantujemo da ništa pametnije danas nećete pročitati

Valerij Sineljnikov je jedan od najuticajnijih ruskih psihoterapeuta i motivatora, a bavi se i homeopatijom i pisanjem. Autor je nekoliko knjiga o popularnoj psihologiji, a veoma je popularan i na društvenim mrežama gde sa publikom komunicira na više načina – putem uključenja uživo, objavama sa svojim citatima ili snimcima predavanja.

Sineljnikovi citati i priče se često dele i prepričavaju, a on je veliki zagovornik ideje da naše misli i reči oblikuju naše živote. Takođe, insistira na tome da čovek mora da nauči da voli sebe i oprašta sebi greške, te da uvek radi na sebi i ispravlja ono što u njemu ne valja.

Ovog puta donosimo njegovih 10 citata o tome kako biti radosniji, pozitivniji i u miru sa sobom i svetom oko sebe. Ove reči dobro upamtite:

1. Jednom smo stvarno umeli da živimo. Kada smo bili deca. Verovali smo u bajke. Nismo sumnjali ništa. Mogli smo da kažemo sve što želimo celom svetu. Ali postepeno su nas začarili i pretvorili u robote. Živite i igrajte se kao deca. Setite se kako je i Isus Hrist rekao: “Ako niste kao deca, nećete ući u carstvo nebesko“.

Pažljivo posmatrajte ponašanje deteta, naći će razlog da se igra svuda i u svemu. A mi odrasli ga u tome samo ometamo. Sve shvatamo preozbiljno. Mislimo da je svet ograničen i da u njemu nema ničeg novog i zanimljivog.

Mislim da je ceo problem u tome što su odrasli zaboravili da je svet velika misterija. A ono što vidimo u svom životu daleko je od svega što je stvarnost, nezamisliva i beskonačna u svakom trenutku. Prestali smo da tretiramo sebe i svet oko sebe kao misteriju. I ovo je glavna greška odraslih.

2. Prvi i najvažniji razlog manjka ljubavi prema sebi i svetu oko sebe je taj što puno ljudi iza reči “ljubav” krije takve slike i misli koje nemaju nikakve veze sa ljubavlju.

POPULARNO:  TRUDNOĆA POSLE 35. GODINE: 7 NUSPOJAVA O KOJIMA SE NE GOVORI ČESTO

3. Ako želim da moja deca budu srećna, onda i ja moram da budem srećna osoba.

4. Mi smo ti koji stvaramo uticaj okolnosti na same sebe, dajući im neko značenje. U isto vreme, utičemo na svet oko sebe, dok rečima opisujemo osećanja i postupke drugih ljudi.

5. Ako je ono što mi se dešava u životu u potpunosti u skladu sa onim što mislim i kako govorim, onda će se promenom mojih misli i onoga što govorim promeniti i moj život i svet oko mene

6. Loš i iskrivljen jezik ograničava naše živote i uništava naše šanse za sreću i uspeh.

7. Jedan od načina da počnete da volite sebe je da prestanete da osuđejete sebe. Na kraju krajeva, svako vaše ponašanje je izbor najbolje dostupne opcije u datom trenutku. Tu je na snazi zakon najboljeg izbora.

8. Svi smo mi učenici u Božjoj školi, u školi života. I prolazimo kroz naše lekcije. Ako iz životnih situacija izvučemo pozitivne pouke, prevazilazimo sebe, možemo da pređemo na novi nivo razvoja. Ako ne želimo da trpimo sudbinu i prihvatimo život kakav jeste, ne želimo da se popravimo, onda nas život baca na đubre.

9. Ispostavlja se da je sve veoma jednostavno: ako ste uradili nešto, dobili ste rezultat toga (a ne kaznu). Ne sviđa vam se rezultat? Promenite svoje ponašanje. I menjajte svoje ponašanje sve dok ne dobijete željeni rezultat. Dobijamo sledeći lanac: ponašanje – rezultat; novo ponašanje – novi rezultat.

10. Važno je naučiti ne samo davati, već i prihvatati poklone. Svet oko nas prilagođen je nama, našim mislima i željama. U svakom trenutku želi da nam pomogne. Ali tu pomoć često ili ne primećujemo, usled svoje sujete, ili je odbijamo.

Izvor: STIL