TORTE

BAJADERA TORTA JOŠ BOLJA OD KOLAČA

Podijelite sa prijateljima

Svi obožavaju bajaderu koje uvek prve nestanu sa ovala sa sitnim kolačima. Mi vam donosimo ovu sjajnu poslasticu u malo drugačijem obliku, a to je bajadera torta. Sigurno će očas posla nestati baš kao i kolač, a najbolje od svega što vam za njenu pripremu ne treba rerna, jer se ne peče. 

SASTOJCI:

500 g mlevenog keksa

300 g margarina

1 l mleka

4 žumanca

200 ml slatke pavlake

100 g seckanih oraha

400 g čokolade za kuvanje

3 kesice pudinga od vanile

3 vanilin šećera

100 ml soka od pomorandže

13 kašika šećera

PRIPREMA:

Pomešajte 400 grama mlevenog keksa sa sokom od pomorandže, jednim vanilin šećerom i 100 grama umućenog margarina. Oblikujte koru po želji najbolje okruglog oblika.

Napravite preliv za koru tako što ćete rastopiti 100 grama čokolade u 30 ml mleka, pa sipajte preko kore. Žumanca umutite zajedno sa pudingom, šećerom, vanilin šećerom i prostalim mlekom, pa sve kuvajte na pari uz konstantno mešanje.

Kada se zgusne ostavite da se malo progladi pa dodajte 200 grama margarina. Podelite ga na dva dela, u prvi dodajte 100 grama mlevenog keksa i orahe, a u drugi 200 grama rastopljene čokolade.

Na koru od keksa prvo stavite fil sa čokoladom, pa preko njega fil sa orasima i keksom. Tortu stavite u frižider da se stegne, neka dva sata.

Napravite glazuru tako što ćete 200 grama čokolade rastopiti u slatkoj pavlaci, koju cete potom prelijti preko torte.

Izvror: Stvarukusa