LJEKOVITO BILJE SAVJETI

ČAJ PROTIV NADIMANJA, MUČNINE I BOLOVA U STOMAKU: PIJE SE NEDELJU DANA

Podijelite sa prijateljima

Popijte ovaj napitak, koji je napravljen od samo dva prirodna sastojka, i više nećete patiti od nadimanja, mučnine, grčeva i gasova.

Ovaj prirodni lek je pravi spas za bolove u stomaku. Popijte ovaj napitak, koji je napravljen od samo dva prirodna sastojka, i više nećete patiti od nadimanja, mučnine, grčeva i gasova.

Limun pomaže kod bolova u stomaku, jer citrusi stimulišu telo da izbaci unutrašnje toksine. Bol u stomaku mogu izazvati bakterije, a citrusno voće ubija bakterije i čini da se stomak ponovo oseća dobro. Limun takođe ima antiinflamatorno dejstvo.

Za stomačne probleme, agrumi su dobra i zdrava alternativa lekovima. On može pomoći kod lošeg varenja i žgaravice. Iako su sami po sebi kiseli, limun je dobar način za ublažavanje refluksa kiseline i poboljšanje varenja.

Poboljšava varenje hrane, a u nekim slučajevima može i da ublaži stomačne tegobe. Citrusne kiseline u limunu su veoma korisne za bol u ovoj oblasti.

Lovorov list je pogodan lek za poboljšanje varenja i lečenje digestivnih poremećaja kao što su žgaravica, gastritis, čir na želucu i gasovi.

Neke od složenijih proteina u našem svakodnevnom meniju može biti teško razbiti, ali enzimi u lovorovim listovima u velikoj meri pomažu u ovom procesu.

POPULARNO:  SMANJILA JE RAČUN ZA STRUJU UZ NEVEROVATAN TRIK: LJUDI NE MOGU DA VERUJU KAKO SE TOGA NISU SETILI

Organska jedinjenja u lovorovim listovima su veoma efikasna u smirivanju uznemirenog stomaka, ublažavanju simptoma sindroma iritabilnog creva, pa čak i celijakije. 

Lovorovo lišće ima snažan efekat na gastrointestinalni sistem, stimulišući mokrenje (kao diuretik), što smanjuje toksičnost organizma, i izazivajući povraćanje (kao emetik) kada se konzumira toksična supstanca.

SASTOJCI:

1 limun

4 lovorova lista

300 ml vode

PRIPREMA:

Limun operite mlakom vodom u kojoj ste rastvorili 1 kašiku sode bikarbone.

Ostavite da odstoji 20 minuta i isperite čistom vodom.

Da biste uklonili površinske zagađivače, uvek perite proizvode na ovaj način. Iscedite sok od limuna.

Isecite koru na male komade. Stavite koru od limuna u šerpu, dodajte im lovor i nalijte vodu.

Kuvajte 10 minuta. Nakon što isključite ringlu, poklopite šerpu i ostavite 30 minuta.

Zatim procedite i dodajte limunov sok. Po želji možete dodati med.

Popijte celu količinu ujutru, na prazan stomak. Pijte 1 nedelju.

Sledećeg meseca ponovite uzimanje ovog čaja još 1 nedelju.

IZVOR: STVARUKUSA