SAVJETI

NE KUPUJTE PRESKUPE PROBIOTIKE: DR PERIŠIĆ OTKRIVA KOJA NAMIRNICA NAJBOLJE ČISTI I OBNAVLJA CREVA

Podijelite sa prijateljima

Tri puta nedeljno ga jedite, ima i važna vlakna za ubrzavanje stolice, tranzit štetnih materija je tako ubrzan i nema dugog kontakta sa crevima

U toku hladnog dela godine kija se i kašlje svim snagama. Tokom hladnih meseci smo skloniji prehladi ili gripu. Sa nekoliko saveta možete da ojačate svoje odbrambene snage i zaštitite se od prehlada.

Unos vitamina je neophodan kako bismo sačuvali zdravlje i ojačali imunitet.

Jedna od zdravijih namirnica čiji se pojačan unos savetuje u zimskim danima, jeste kupus. Ovo povrće sadrži visok nivo vitamina C i B, kao i moćne antioksidante. Kada se ukiseli, on postaje i bogati izvor probiotika.

Na ovu temu pričali su doktor Vojislav Perišić i nutricionistkinja Branka Mirković, u emisiji “Uranak”.

“Kiseli kupus ima probiotske bakterije na listovima, biljno derivirane, laktobacilus plantarum. To je bakterija koja se nalazi u popularnim probioticima, koje ne morate da kupujete ako jedete kiseli kupus.

POPULARNO:  OVO JE NAJZDRAVIJA GRICKALICA NA SVETU: MOŽE DA SPREČI MOŽDANI UDAR, SPUŠTA PRITISAK KAO OD ŠALE I PONIŠTAVA UNOS SOLI

Tri puta nedeljno ga jedite, ima i važna vlakna za ubrzavanje stolice, tranzit štetnih materija je tako ubrzan i nema dugog kontakta sa crevima, pa ni prilike za negativno dejstvo na zdravlje”, rekao je doktor Vojislav Perišić.

Osim samog kupusa, nutricionistkinja je objasnila da je kao probiotik dobar i rasol.

“Preporučujemo da konzumirate i rasol, jedino što se mora paziti tokom zime da se vrenje na vreme preseče”, objasnila je ona.

Izvor: Alo