ZANIMLJIVO

3 STVARI KOJE ŽENA TREBA DA TRAŽI U MUŠKARC: OTAC ANDREJ ŠOKIRAO JAVNOST SVOJIM STAVOM O SUPRUGAMA I MAJKAMA

Podijelite sa prijateljima

Stav protojereja Andreja Tkačeva da sav teret porodice treba da ponese žena, mnoge je šokirao

Sačuvati bračnu zajednicu danas je veoma teško, budući da je prag tolerancije i razumevanja sve manji. I muškarci i žene se trude da se drže određenih pravila kako ne bi oterali partnera od sebe, ali istina je da su izazovi veliki.

Otac Predrag otkrio je tajnu uspešnog braka i na koji način treba zadržati porodicu, ali da ne bi došlo do ozbiljnijih trzavica u zajednici i muškarac i žena treba ozbiljno da rade na problemima sa kojima se susreću.

Protojerej Andrej Tkačev otkrio je kako žene u startu “prave grešku” prilikom izbora bračnog druga.

Prema njemu, kao navjeći problem je to što devojke sa 18 godina gledaju samo kakav je muškarac fizički, sa 25 ih zanima koliko je stekao i šta ima, a kada dođu u 35-tu ne mogu da nađu “normalnog” muškarca za koga će se udati i sa kojim će osnovati porodicu.

Otac Andrej Tkačev savetuje devojke da ako žele dobrog muža u muškarcu traže sledeće stvari:

1. Da želi decu

2. Da je vredan

3. Da nema loše navike

Pored ovih saveta, otac Andrej Tkačev je najviše šokirao javnost njegovim shvatanjem kako žena treba da se ponaša u braku:

POPULARNO:  NAUČNICI UPOZORAVAJU: OVO JE NOVI SIMPTOM OMIKRON SOJA! TOLIKO JE NEOČEKIVAN DA GA NIKADA NE BISTE POVEZALI SA KORONOM

Muškarac svuda treba da bude ispred. Tako je Bog naredio. Na muškarcu treba da leži osnovni teret spoljašnjeg života, dok se na ženu stavlja unutrašnji, porodični teret.

Može se reći da muž miriše na vetar (on radi na spoljnim granicama), a žena na – ognjište (na njoj je briga o kući).

I budući da žene ne samo da rađaju muškarce nego ih bukvalno „proizvode“, vreme je da se dobrovoljno odreknu od borbe za prvenstvo i da ga bez borbe ustupe muškarcu.

Osim toga, žena je dužna (čak radi lične sreće) da na sve načine pomaže da u mužu, sinu i bratu vaspitava osobine lidera, glavu kuće, odgovornog i strpljivog čoveka.

Tu elementarnu stvar razume veoma mali broj ljudi i zbog toga duša zaista boli.

Žena ne bi trebala da uči muškarca kako da živi. Ona može da uči svoju decu ili drugu ženu, ali ne i svog supruga. Ne postoji muškarac koji ne gleda druge žene.

On ne samo da gleda kako ona izgleda, već i kako govori i kako se ponaša.

Izvor: Stil