LJEKOVITO BILJE

PRODISAĆETE UZ POMOĆ OVA 2 SASTOJKA MOĆNA KOMBINACIJA KOJA JAČA PLUĆA

Podijelite sa prijateljima

Ima antibakterijsko delovanje prirodni je diuretik, poboljšava zdravlje srca i detoksikuje organizam

Origano je začin koji daje hrani specifičan ukus, naročito ako uživate u italijanskoj kuhinji.

Pored jedinstvene arome, origano odlikuju i brojna lekovita svojstva, a poznato je da ima blagotvoran uticaj na zdravlje respiratornog sistema.

Hipokrat je origano koristio kao antiseptik, a prisustvo ruzmarinske kiseline i timola u origanu, čini da ovaj začin bude sjajan pokretač imuniteta. Ima antibakterijsko delovanje prirodni je diuretik, poboljšava zdravlje srca i detoksikuje organizam, piše B92.

Origano se često koristi za ublažavanje kašlja i respiratornih tegoba kod astme i bronhitisa, ali je sjajan i za prevenciju i očuvanje zdravlja pluća i respiratornog sistema. Prirodni lek s origanom i medom možete lako sami napraviti, pa uzimati svakog jutra po kašičicu.

Recept za preparat od origana i meda

Teglu od litra napunite do pola svežim listovima origana (napunite 1/4 tegle ako koristite sušeni origano), a drugu polovinu ispunite livadskim medom. Dobro promešajte da se sjedini, tako da nestanu svi mehurići.

POPULARNO:  DOMAĆI SIRUP, KOJI SPAŠAVA VAŠA PLUĆA: OD OVE KOMBINACIJE NE POSTOJI NIŠTA MOĆNIJE

Dobro zatvorite teglu i stavite je da stoji 30 dana kod prozora, odnosno na svetlom mjestu s puno sunčevih zraka. Nakon 15 dana okrenite teglu naopako kako bi se ponovo sve sjedinilo. Držite lek zatvoren i uzimajte svakog jutra po kašiku.

Napomena: I pored svih prirodnih lekova i melema, najvažnije je da ne svaku promenu ili zdravstveni problem prijavite vašem lekaru i konsultujete se s njim.

Izvor: NajZena