SAVJETI

NE TREBAJU VAM SKUPI I OTROVNI PREPARATI: KOROVA U BAŠTI MOŽETE SE REŠITI SA BELIM SIRĆETOM

Podijelite sa prijateljima

Neki korovi čak inhibiraju rast biljaka tako što ispuštaju toksične hemikalije u tlo.

Srećom, sa tim dosadnim i veoma upornim biljkama može se postupati na ekološki prihvatljiv način – drugim rečima, bez trovanja tla, lokalnih voda, divljih životinja i ljudi…

Korov u bašti je neizbežan. Dok neki, poput jestivih listova maslačka, nude određene prednosti, ako ih pustite da se previše šire, lako mogu izmaknuti kontroli.

Za tren oka mogu da postanu pretnja drugom cveću, biljkama i povrću, ali i da postanu noćna mora za čupanje i uklanjanje.

Neki korovi čak inhibiraju rast biljaka tako što ispuštaju toksične hemikalije u tlo.

Srećom, sa tim dosadnim i veoma upornim biljkama može se postupati na ekološki prihvatljiv način – drugim rečima, bez trovanja tla, lokalnih voda, divljih životinja i ljudi.

Na tržištu postoji mnogo komercijalnih proizvoda koji će brzo ubiti korov, ali većina njih sadrži potencijalno štetne hemikalije.

POPULARNO:  DODAJTE SODU BIKARBONU U KUVANA JAJA: REŠIĆETE SE VELIKOG PROBLEMA, TRIK ĆE OSVOJITI SVAKU DOMAĆICU

Zato posegnite za prirodnim alternativama bez hemikalija i uštedećete novac, a nećete koristiti pesticide. Jedno od efikasnih rešenja za korov je belo sirće koje većina ljudi ima u domaćinstvu.

Prema rečima stručnjaka, kiselina u belom sirćetu ubija korov.

Zbog toga je odlično rešenje za plijevljenje vaše bašte. Belo sirće sa pet odsto sirćetne kiseline, koje može da prodre u membrane biljaka, ubijajući ih od lišća nadole.

Stavite sirće u bocu sa raspršivačem, nemojte ga razblažiti i prskajte listove korova tek toliko da ih prekrije, ali da ne kapaju niz biljku.

Sirćetna kiselina u belom sirćetu pomaže u izvlačenju vode iz korova, što dovodi do njihovog sušenja.

Unakrsna kontaminacija može štetiti drugim biljkama, pa pazite da ne prskate po vetrovitom ili kišnom danu i ne prskajte previše.

Izvor: NajZena