TORTE

PISTAĆ MUS TORTA SA BRAUNI KORICOM

Podijelite sa prijateljima

Neverovatan ukus, zaljubićete se na prvi zalogaj. Ukoliko tražite tortu za rođendane slave i proslave imamo recept za vas. 

SASTOJCI:

Testo za brauni:

50g putera

2 kašike ulja

150g šećera

1 vanilin

2 jaja

80g brašna

30g kakao praha

1/2 kašičice praška za pecivo

malo soli

2 kašike mleka

2-3 velike kašike pistać krema

Mus:

1 kesica želatina + 4 kašike hladne vode

350ml slatke pavlake

100g bele čokolade

150g pistać krema

Ganaš:

50g crne čokolade

60ml slatke pavlake

PRIPREMA:

Za brownie zagrejati rernu na 180 stepeni, režim gornji i donji grejač. Puter i ulje otopiti, dodati šećer i vanilin, umutiti. Dodati jedno po jedno jaje, opet umutiti.

U drugoj posudi pomešati brašno, kakao, prašak za pecivo i so. Tu mešavinu postepeno dodavati u smesu sa jajima, ne premutiti. Umešati i mleko.

Smesu rasporediti u kalupu F20 obloženim pek papirom i peći 25min. Nakon pečenja ostaviti brownie u kalupu da se skroz ohladi, zatim ga izvaditi i staviti na stalak.

Premazati ga pistać kremom i oko njega staviti prsten, odložiti u frižider. Za mus, pomešati želatin sa vodom i ostaviti da nabubri.

Pistać krem i belu čokoladu zajedno istopiti na pari ili mikro. 1/2 slatke pavlake zagrejati, skloniti sa ringle malo pre nego što krene da ključa i dodati nabubreli želatin. Kad se želatin istopi, preliti sve to preko pistać čoko smese i mešati da se sjedini.

Drugu 1/2 slatke pavlake umutiti čvrsto mikserom. U pistać smesu dodati 1/3 umućena sl. pavlake i polako sjediniti.

Dodati i ostatak i laganim pokretima ručno mešati dok ne nastane glatka i ređa smesa. Mus rasprediti preko korice i ostaviti u frižideru bar 4h.
Skinuti prsten, napraviti ganaš i ukrasiti.

Izvor: Slatka domaćica