SAVJETI

VODIČ KORAK PO KORAK: KAKO ODLEDITI I OČISTITI ZAMRZIVAČ I FRIŽIDER BRZO I JEDNOSTAVNO

Podijelite sa prijateljima

Ako se pitate kako odlediti zamrzivač, ovde ćete pronaći jednostavan, korak po korak vodič.

Najbolji način čišćenja zamrzivača počinje dobrom pripremom. To znači da morate osloboditi prostor za svu hranu koju ćeze izvaditi iz frižidera i pripremiti svu neophodnu opremu.

Trebaće vam činija, plastična strugalica, četkica za ribanje, sredstvo za čišćenje u spreju i krpe. Krpe položite na dno frižidera da upijaju vodu koja se otapa.

Sada kada je sve spremno, možete početi!

1. Isključite zamrzivač. Najbrži način za čišćenje frižidera jeste da ga isključite dok pripremate sve što će biti potrebno. Izvucite utikač iz utičnice, sklonite ga i širom otvorite vrata zamrzivača, da bi proces otapanja mogao početi.

2. Uklonite hranu iz zamrzivača. Idealno bi bilo da otapate uređaj kada je sasvim prazan ili kada u njemu ostane malo hrane. U svakom slučaju, većina namirnica se može ponovo zalediti. Sve dok ih držite na hladnom, neće se pokvariti.

3. Izvadite fioke i police. Kada uklonite svu hranu, možete ubrzati otapanje frižidera tako što ćete izvući sve njegove delove koji se mogu pomerati: fioke, police, držače za flaše i slično. Nemojte ih izvlačiti na silu, ako su zaleđene možda ćete morati da sačekate da se led malo otopi.

4. Otopite led. Kada ispraznite frižider, možete jednostavno da čekate da se led sam otopi – ali, ako želite da ubrzate otapanje frižidera, postoji nekoliko načina:

POPULARNO:  ELIKSIR ŽIVOTA: PODIŽE NA NOGE I NAJTEŽE PACIJENTE

Činija sa vrućom vodom. Jedan od najjednostavnijih načina kako otopiti zamrzivač jeste da stavite činiju vrele vode na njegovo dno. Para će omekšati i otopiti led mnogo brže nego što bi se on prirodno otopio.

Struganje. Jednostavno uzmite plastičnu strugalicu i pažljivo kuckajte po ledu. Može potrajati duže u odnosu na metodu sa vrućom vodom. Ako kombinujete ove dve metode, otapanje frižidera ići će još brže.

Vruća krpa. Poput metode sa vrućom vodom, brisanje površine leda vrućom krpom takođe može ubrzati proces otapanja frižidera. Samo pustite da toplota odradi svoje.

5. Čišćenje zamrzivača. Kada se sav led otopi, možete lako obrisati ostatke. Sama vlaga će pomoći da omekšaju i najuporniji delovi, ali možda će vam zatrebati sredstvo za čišćenje i malo više uloženog truda da završite posao. Pobrinite se da dosegnete sve ćoškove i nepristupačne delove – oribajte ostatke mekanom četkicom. Na kraju, obrišite i osušite unutrašnjost frižidera krpom.

6. Očistite fioke i police. Dobro očistite sve povađene fioke, police, kao i vrata frižidera. Onda ih vratite nazad, kao i namirnice i možete ponovo uključiti frižider.

I to bi bilo to, jednostavan način kako odlediti zamrzivač brzo i bez nereda.

 Izvor: stvarukusa/zewa.net