LJEKOVITO BILJE SAVJETI

ČIŠĆENJE TELA SA GROŽĐEM: LJUDI TVRDE DA IM JE OVO SPASLO ŽIVOT, OSLOBODILO IH OD TEŠKIH BOLESTI

Podijelite sa prijateljima

Ako patite od glavobolje, alergije, osipa, često ste naduti, to je znak da ste puni toksina. Najbolji način da se oporavite je da što pre izaberete neki recept za čišćenje tela

Ako vam je teško da gladujete kako bi se telo oporavilo od toksina, izaberite detoksikaciju grožđem. To znači da tokom određenog vremenskog razdoblja samo jedete grožđe i pijete vodu.

Južnoafrikanka Džoana Brandt, kojoj je bio dijagnostikovan rak želuca, i to u zadnjem stadijumu, tvrdi da joj je upravo detoks grožđem pomogao u eliminaciji bolesti te joj je doneo potpuno ozdravljenje.

Još je jedan Afrikanac potvrdio isto, a o vlastitom iskustvu napisao je i knjigu. Radi se o Basilu Shackletonu, koji je više od 40 godina bolovao od parazitske bolesti bilharzije.

Imao je samo jedan bubreg, i to u lošoj funkciji. Na ideju da se leči grožđem došao je nakon što je počeo raditi na plantaži tog istog voća.

Iz dana u dan jeo je samo grožđe i pio vodu i primetio je da se njegovo zdravlje poboljšava.

U roku od 28 dana njegov je organizam bio čist od toksina i parazita koji su mu uzrokovali znatne tegobe. Toliko je, naime, vremena potrebno da bi se krv pročistila.

Basil Shackleton tvrdi da se uz pomoć detoksa grožđem možete osloboditi artritisa, reume, čireva, migrene, zavisnosti o alkoholu i mentalnih poteškoća.

Grožđe može biti vaš saveznik i u borbi protiv karcinoma i drugih hroničnih oboljenja.

28 dana detoksa – čišćenja tela

Ovaj detoks traje četiri nedelje, odnosno 28 dana.

U tom razdoblju trebali biste jesti samo grožđe i piti vodu.

Bilo bi izvrsno kada biste pili samo izvorsku vodu, ali ako niste u mogućnosti, i filtrirana voda će dobro doći.

Prvi dan detoksa započnite vodom, a tek pred kraj dana pojedite malo grožđa.

Prvih dana unosite male količine grožđa, a nakon toga malo-pomalo povećavajte njegov unos kako bi se organizam adaptirao na veću količinu vlakana.

POPULARNO:  PET PRITAJENIH SIMPTOMA BOLESTI SRCA: SVI IH IGNORIŠU JER DELUJU BEZAZLENO

Dnevno biste trebali konzumirati 2-3 kg grožđa, najbolje crvenog, i popiti 2-3 litre vode.

Pazite da nakon konzumiranja grožđa idućih sat vremena ne pijete vodu.

Za vreme detoksa važno je redovno prazniti creva jer se tako organizam čisti od otpadnih tvari i otrova.

Dobra vest je da je grožđe bogato vlaknima i sokom, što znači da izvrsno podstiče pražnjenje creva, stoga ne morate strahovati od zatvora.

Napomena: ovaj detoks ne preporučuje se osobama sa srčanim oboljenjima, kao ni onima koji boluju od anemije.

Prestanak detoksa

Nakon 28. dana detoksa možete konzumirati i ostalo voće i povrće, ali ih jedite odvojeno, odnosno nemojte ih kombinovati u jednom obroku.

Nakon 5-6 dana polako uvodite i ostalu hranu.

Dobrobiti konzumacije grožđa

Osim što je slatko i sočno, ovo mediteransko voće izuzetno je zdravo.

Bogato je resveratrolom, koji spada među najmoćnije antioksidanse. Taj sastojak pruža snažnu zaštitu srcu, mozgu i krvnim sudovima.

Flavonoidi i ostali antioksidansi iz grožđa smanjuju upalne procese u organizmu te jačaju imunitet, a samim time i štite od bolesti.

Grožđe je, među ostalim, bogato i kalijumom, stoga snižava krvni pritisak, te gvožđem, zahvaljujući kojem poboljšava vašu krvnu sliku i cirkulaciju.

Unutar sočnih bobica nalaze se i superzdrave semenke, koje također možete pojesti jer sadrže oligomerne proantocijanidine koji jačaju vaše krvne sudove i poboljšavaju cirkulaciju. Te su moćne tvari iz grožđa 20 puta snažnije od vitamina C i čak 50 puta jače od vitamina E.

Znakovi uspešnog detoksa

Dok sprovodite detoks grožđem, vaše se telo postupno oslobađa toksina, putem kože, urina, stolice i respiratornog sistema.

Zbog toga biste mogli osećati glavobolju, laganu mučninu ili vrtoglavicu, primetiti da ste natekli ili da imate neprijatan miris tela.

Kako se vaše telo bude čistilo, i ti će simptomi polako nestati.

Nakon uspešnog detoksa trebali biste imati manje kilograma, više energije i bolje raspoloženje, a vaše zdravstvene tegobe mogle bi kompletno nestati.

Izvor: Stil