ZANIMLJIVO

OVA BILJKA JE ZASLUŽNA ZA MLADOLIK IZGLED SALME HAJEK: EVO GDE SE KRIJE TAJNA NJENE LEPOTE U ŠESTOJ DECENIJI

Podijelite sa prijateljima

Glumica Salma Hajek proslavila je nedavno 55. rođendan, a i dalje važi za jednu od najatraktivnijih žena Holivuda i može da se pohvali negovanom i zategnutom kožom. Ipak, ona ističe da još uvek za to ne može da se zahvali hirurgu!

Meksičko-američka glumica Salma Hajek spada u najlepše poznate žene na planeti, a jednom prilikom je u razgovoru za Elle otkrila najveću tajnu svoje lepote.

― Koristim sastojak po imenu tepezcohuite, koji se u Meksiku koristi za tretiranje opekotina jer u potpunosti regeneriše kožu i u Americi nema nikoga osim nas ko ga upotrebljava ― istakla je ona. ― Zato ne koristim ni botoks, ni pilinge, ni filere, piše Glossy.

Salma je zapravo pomenula produkt mimoze tenuiflore, višegodišnjeg drveta koje potiče iz Brazila, a može se naći u Hondurasu, Kolumbiji, Venecueli, Meksiku, Panami, Salvadoru…

Poznato je još kao jurema preta, calumbi, karbonal, kabrera, crna jurema, a njegovi vodeni ekstrakti se u Južnoj i Centralnoj Americi dugo koriste u nezi oštećene kože, rana i opekotina i obično se označavaju rečju ― tepezcohuite.

Lako se proizvode, a na ovom području su čest sastojak kozmetičkih proizvoda, dok ga u Americi tek popularizuju Salma Hajek i, odnedavno, Kajli Džener.

POPULARNO:  ZINAIDA DEDAKIN (61): IMALA SAM VELIKI TUMOR I ON SE ISTOPIO, NESTAO, ZAHVALJUJUĆI OVOME

Ima brojna dejstva, a neka od njih su:

  • smanjuje ožiljke
  • ima anti-age dejstvo
  • deluje protivupalno i kao antioksidans
  • ojačava prirodnu barijeru kože
  • održava vlažnost

Ovaj ektrakt mimoze tenuiflore sve je popularniji u kozmetičkoj industriji, pa ukoliko se divite lepoti i mladolikom izgledu Salme Hajek, sledeći put kad budete birali proizvode na negu kože, obavezno pažljivije pogledajte njihov sastav i potražite supermoćni tepezcohuite.

Izvor: Stil