SAVJETI

VEOMA SU ŠTETNI: NIKADA NE KORISTITE OVE PROIZVODE ZA TUŠIRANJE

Podijelite sa prijateljima

Proverite koje proizvode bi trebalo izbegavatiDanas imamo malo more proizvoda za tuširanje, ali neki od njih mogu izazvati više štete nego koristi. Proverite koje proizvode bi trebalo izbegavati.

Gelovi za tuširanje

Bez sumnje, jedan od najpopularnijih proizvoda može biti veoma opasan! Mnogi gelovi za tuširanje postaju opasni kada dođu u kontakt sa tvrdom vodom. Oni u ovom slučaju ne pene, pa ćete posle tuširanja primetiti nešto više „sluzaviju” kožu.

Sunđeri za tuširanje

Sunđerima možemo još temeljnije da očistimo svoje telo, ali ni ovaj proizvod nije najbolja opcija za kupanje! U sunđerima se nakupljaju mrtve ćelije kože, prljavština i ulja, koji se čiste iz tela. Sunđeri stoga mogu postati leglo opasnih mikroorganizama. Dodatna opasnost postoji ako sunđerom operete mesta na kojima imate otvorene rane. Na ovaj način dodatno povećavate mogućnost infekcija i upala.

POPULARNO:  NISU JE EGIPĆANI DŽABE NAZIVALI BILJKOM BESMRTNOSTI: ŠTA SVE ALOJA VERA ČINI NAŠEM TELU?

Različita ulja

Iako određena ulja mogu da neguju kožu (ili kosu), ona predstavljaju još jednu opasnost. Ako se masni proizvodi prospu po podu ili pločicama, povećavate šanse za povredu. Čak i ako ste veoma oprezni tokom tuširanja, može doći do nezgode. Ako je moguće, ograničite njihovu upotrebu i budite posebno oprezni kada ih koristite.

Tvrdi sapuni

Tvrde sapune treba izbegavati zbog visokog pH. Oni mogu oštetiti kožu jer tokom tuširanja uklanjaju prirodna ulja iz tela koja održavaju kožu vlažnom. Još jedan problem sa tvrdim sapunima je održavanje posude za sapun. Ona se često ne čisti kako treba, što brzo postaje leglo bakterija. Sam sapun takođe može da sadrži bakterije, viruse i gljivice koje izazivaju štetu.

U svakom slučaju, važno je da vodite računa. Ne preterujete sa upotrebom proizvoda za tuširanje i prilagodite ih svojim potrebama.

Izvor: Alo