SAVJETI

Za JAK IMUNITET JEDNU NAMIRNICU OBAVEZNO IZBACITE U TOKU SEZONE GRIPE

Podijelite sa prijateljima

Jak imunitet je prioritet, naročito u sezoni virusa i prehlada. Da bismo ga maksimalno ojačali neophodno je da unosimo dovoljne količine vitamina C, voća i povrća, kao i tečnosti.

Namirnice koje se nađu u našem tanjiru treba da podržavaju rad imunosistema, koji je glavna zaštita od sezonskih infekcija, ali nutricionisti upozoravaju da pojedine namirnice treba da izbacimo iz ishrane.

Stručnjaci kažu da je od persudnog značaja da izbacite šećer iz svoje svakodnevne ishrane, da biste svom organizmu omogućili da što bolje iskoristi zdrave materije koje unosite.

Istraživanja su pokazala da sto grama šećera umanjuje sposobnost belih krvih zrnaca da ubijaju bakterije i do pet sati posle konzumiranja. 

Zbog toga se naročito u sezoni virusa i gripa preporučuje da slatkiše, naročito one inustrijske, zaobilazite u širokom luku.

Oblikovanje zdravih prehrambenih navika siguran je put ka osiguranju jačeg imuniteta. 

POPULARNO:  LAKŠE ĆETE ZASPATI I PROBUDIĆETE SE ODMORNI: OVE BILJKE ČISTE VAZDUH U VAŠOJ SPAVAĆOJ SOBI!

Obavezno svakoga dana konzumirajte zdravu hranu, ne preskačite obroke, neka budu sveži, zdravi, pojačajte ishranu kako biste ojačali imunitet da bi se organizam izborio sa virusom.

Takođe, za normalno funkionisanje imunog sistema veoma je važno unositi dovoljne količine tečnosti. Preporučuje se obična voda, kao i nezaslađeni domaći čajevi.

Izvor: Stil