SAVJETI

DŽEJMI OLIVER OVAKO SPREMA TIKVICE I PAPRIKU: CAKA JE U KLJUČNE 3 SEKUNDE

Podijelite sa prijateljima

Poluvreme za povrće omogućava postizanje savršene ravnoteže između hrskavosti i mekoće

Na našoj trpezi se često nalaze paprike ili tikvice spremljene na različite načine, a ova metoda će vas potpuno oduševiti.

Džejmi Oliver, poznati britanski kuvar i televizijska ličnost, stekao je reputaciju zbog svojih jednostavnih, ali efikasnih tehnika pripreme hrane. Jedna od njegovih najpoznatijih tehnika je “polutajmer” povrća.

Ova tehnika uključuje delimično kuvanje povrća pre nego što ga prebacite u vreli tiganj ili roštilj. Džejmi to radi tako da povrće zadrži hrskavost, ali istovremeno pojača ukus.

Za ovaj postupak, povrće će brzo skuvati u ključaloj vodi ili nakratko blanširati. Ovo je posebno korisno sa povrćem kao što su špargle, tikvice, paprika i brokoli.

Poluvreme za povrće omogućava postizanje savršene ravnoteže između hrskavosti i mekoće. Delimično kuvanje omekšava povrće, što ga čini lakšim za kasniju pripremu na tiganju ili roštilju, dok u isto vreme zadržava prirodnu hrskavost. Ovo je ključno jer hrskava tekstura doprinosi ukusu i doživljaju jela.

POPULARNO:  DR RISTIĆ REŠIO DILEMU: EVO DA LI SMEMO DA POJEDEMO PLJESKAVICU AKO IMAMO POVIŠEN PRITISAK ILI HOLESTEROL

Pored toga, ovom tehnikom se postiže i intenziviranje ukusa povrća. Polukuvanje povrća omogućava da se prirodni sokovi i arome oslobode i intenziviraju, što rezultira bogatijim i dubljim ukusom. Povrće postaje punije i svežije, a ukusi se prožimaju na jedinstven način.

Džejmi Oliver je majstor u savladavanju ove tehnike i često je koristi u svojim receptima. Njegovi obroci se često hvale zbog hrskavosti povrća i izraženih ukusa koje postiže ovim jednostavnim trikom.

Dakle, ako želite da unapredite svoje kulinarske veštine i obogatite obroke, možete se osloniti na tehniku povrća „polutajmer” Džejmija Olivera.

Istražite svet novih ukusa i tekstura koje ova tehnika donosi i oduševite svoje goste hrskavim i ukusnim jelima koja pripremate.

Izvor: Espresso