LJEKOVITO BILJE

ALOE VERA MOŽE DA SPREČI POJAVU BORA I PRERANO PROPADANJE KOŽE: ALI SAMO AKO SE KORISTI NA OVAJ NAČIN

Podijelite sa prijateljima

Redovnom upotrebom koža će postati elastičnija, otpornija i mladolikija

Aloe vera je biljka koja ima čudotvorna dejstva na kožu lica. Gel ove biljke leči gotovo sva kožna oboljenja. Uspešno se bori sa aknama, briše i ono najdublje bore, fleke i licu vraća blistavost i svežinu.

Gel se nalazi u mesnatim listovima, a upravo on se nalazi u sastavu mnogih krema i kozmetičkih proizvoda. Ipak, najbolje efekte ćete imati ukoliko koristite gel direktno iz biljke.

Iako nije karakteristična za naše podneblje, aloe vera, se može uspešno uzgajati u svakom domu.

Aloe vera u sebi ima 75 sastojaka, a većina njih je našem licu neophodna. U gelu se nalaze vitamini, minerali, šećeri, salicilna kiselina, sastojci koji čiste kožu, enzimi koji leče upalu kože, šećeri, sastojci koji su namenjeni za zaceljivanje rana.

POPULARNO:  SVE ZDRASTVENE PREDNOSTI DINJE: ČUVA SRCE, SNIŽAVA KRVNI PRITISAK, ALI JEDNOJ GRUPI LJUDI SE NE PREPORUČUJE

Što se tiče vitamina, u aloinom gelu nalaze se vitamini A, B, C, E, B12. Takođe, ima sposobnost da podstiče proizvodnju kolagena.

Ukoliko želite da se ublažite bore i sprečite prerano starenje kože, jednom nedeljno koristite ovu masku. Biće vam potrebni sledeći sastojci:

  • Gel aloe vere
  • Med

Sastojke dobro pomešajte i nanesite na očišćeno lice. Ostavite da deluje oko pola sata i nakon toga isperite. Redovnom upotrebom primetićete i prve rezultate.

Izvor: Stil