KOLAČI

NI MIKSER NI RERNA VAM NISU POTREBNI: KREMASTI KOLAČ OD 2 FILA

Podijelite sa prijateljima

Napravite kremasti kolač sa keksom, belim i crnim filom za bilo koje slavlje ili rođendansku priliku.

Ako vam se uskoro bliži rođendansko slavlje i tražite savršen recept za kolač vašeg deteta, ne morate više o tome da razmišljate. U takvim prilikama najviše se biraju i prave kremasti čokoladni kolači, koje su izdašni, ali i ne tako komplikovani za pravljenje. Ako uz to još imate i mnogo obaveza, onda će svaki predlog biti dobrodošao, tako da ćete sigurno uzeti u razmatranje i ovaj recept. Za ovaj kolač biće vam potrebni keksi, sastojci za beli i crni fil koji se brzo prave, a neće vam trebati za ovu priliku ni mikser ni rerna.

SASTOJCI:

300 g keksa

100 ml mleka

100 g maslaca

50 g šećera

50 g kakaoa

 Za beli fil:

1 l mleka

100 g šećera

50 g brašna

50 g kukuruznog skroba

POPULARNO:  SLASNI MEKANI MAFINI LAKE PRIPREME

20 g putera

10 ml esencije vanile

Za crni fil:

20 g šećera

20 g kukuruznog skroba

20 g kakaa

300 ml mleka

80 g čokolada

20 g maslaca

10 ml esencije vanile

PRIPREMA:

U mleko na šporetu dodajte šećer, maslac, kakao, sve izmešajte pa prelijte preko izmrvljenih keksi, promešajte, pa stavite u kalup ili na tacnu i ostavite u fližideru da se hladi 20 minuta.

Mleko pomešajte sa šećerom, brašnom, skrobom, maslacem i esencijom vanile, promešajte sve i kuvajte, pa takoprelijte preko keksa i ostavite ponovo da se hladi 20 minuta.

Zatim mleku na šporetu dodajte šećer, skrob, kakao, čokoladu, maslac, aromu vanile i uz mešanje kuvajte, pa sipajte u kalup preko belog fila i ostavite da se hladi sat vremena.

Izvor: StvarUkusa