ZANIMLJIVO

POČELA VAKCINACIJA DECE OD 5-11 GODINA! EVO U KOJOJ DRŽAVI SE NAJMLAĐI RADO ODAZIVAJU POZIVU NA IMUNIZACIJU

Podijelite sa prijateljima

Izrael je nedavno izašao iz četvrtog kovid talasa, a broj dnevnih infekcija je relativno nizak poslednjih nekoliko nedelja

Deca uzrasta od 5 do 11 godina čine skoro polovinu aktivnih slučajeva, a zvaničnici se nadaju da će nova kampanja vakcinacije pomoći da se smanje brojke i možda spreči novi talas korone

Izrael je danas počeo sa vakcinacijom dece protiv korona virusa uzrasta od 5 do 11 godina.

Izraelski mediji su, međutim, izvestili o maloj potražnji za vakcinama prvog dana dostupnosti ovoj starosnoj grupi, prenosi agencija AP.

Očekuje se da će izraelski premijer Naftali Benet kasnije danas krenuti sa svojim sinom kako bi dobio vakcinu, u pokušaju da podstakne roditelje da vakcinišu svoju decu.

Deca uzrasta od 5 do 11 godina čine skoro polovinu aktivnih slučajeva, a zvaničnici se nadaju da će nova kampanja vakcinacije pomoći da se smanje brojke i možda spreči novi talas.

POPULARNO:  IMAM DRUGARICU, 29 GODINA, NEMA DEČKA: ODLUČILA SAM DA JOJ NAĐEM NEKOGA! BOLJE DA SAM SEBI OČI IZVADILA!

Izrael je nedavno izašao iz četvrtog kovid talasa, a broj dnevnih infekcija je relativno nizak poslednjih nekoliko nedelja.

Izrael, koji ima više od devet miliona stanovnika, imao je više od 1,3 miliona infekcija od početka pandemije i više od 8.100 smrtnih slučajeva.

Izvor: NajZena