LJEKOVITO BILJE

PRIRODNI LEK KOJI SE OD DAVNINA KORISTI ZA LEČENJE MNOGIH INFEKCIJA I OBOLJENJA: MAJKA ISCELJENJA I JAČANJA IMINUTETA

Podijelite sa prijateljima

Dovoljne količine tečnosti neophodne su za jak imuni sistem, a čaj o kamilice dovodi u savršen balans čitav organizam.

Kamilica se koristi kao narodni lek za stomačne tegobe, grčeve, probleme sa varenjem gastirtis, čireve, ali i za smanjenje nervne napetosti, kod nesanice i premorenosti.

Ipak u ovom periodu godine najvažnije je da čaj od kamilice pomaže hidrataciji organizma koja je veoma važna u borbi sa virusima, a nekada čak može i da spreči da infekcija nastane.

Ovaj lep cvet od davnina se primenjuje i za ispiranje upalnih procesa na koži, upala očiju, vaginalna ispiranja i kupke zbog svojih antiseptičnih svojstava. Primenjuje se i kod oboljenja bubrega, jetre i žuči, a zanimljivo je da može da se koristi i za ublažavanje grčeva kod beba.

Tajni je sastojak većine čajnih mešavina koje pomažu varenje i oslobađaju nadutosti, ali i sama kamilica može da pomogne u ovim situacijama.

POPULARNO:  OBAVEZNA U SVAKOJ SALATI, POTOČARKA: ČISTI PUŠAČKA PLUĆA, PUNA JE VITAMINA C I SADRŽI VIŠE GVOŽĐA OD SPANAĆA

Čaj od kamilice koristi se i protiv očnih infekcija, dok se inhalacijom odlično smanjuju alegrijska oboljenja disajnih puteva i sinusa.

IZVOR: STIL