SAVJETI

NE KUPUJTE ODMAH DRUGI USISIVAČ VAM SLABO VUČE, UZ OVAJ TRIK RADIĆE BESPREKORNO

Podijelite sa prijateljima

Evo šta bi trebalo uraditi kako bi ponovo izvukao svu prljavštinu i prašinu sa podova

Usisivač je jedan od omiljenih kućnih uređaja koji nam neverovatno olakšava čišćenje. Međutim, dogodi se ponekad da kada vam usisivač slabije vuče pa pomislite zbog toga da mu je došao kraj. Ali ne očajavajte, nije još vreme da ga zamenite novim.

Srećom, rešenje ove situacije je i više nego jednostavno. Evo šta bi trebalo uraditi kako bi ponovo izvukao svu prljavštinu i prašinu sa podova.

Prvo, otvorite deo usisivača u kome se nalazi kesa za prašinu. Obratite pažnju na gumu na poklopcu. Ova guma bi, kada se poklopac zatvori, trebalo da ostvari kontakt sa gumom na kesi za prašinu i da hermetički dihtuje.

U ovom slučaju na gumi su se stvorile naslage prašine koje su na nekim mestima debele i do jednog milimetra.

Zbog toga dve gume ne prijanjaju jedna na drugu i motor umesto da vuče vazduh kroz crevo usisivača, vazduh uvlači između ove dve gume što značajno smanjuje snagu čišćenja.

POPULARNO:  "ŽENA POČINJE DA STARI KAD SE U NJENOM PONAŠANJU PRIMETE 2 STVARI"

Slično se može desiti i na gumenom delu kese za prašinu.

Rešenje je, pretpostavljate, jednostavno. Vlažnom krpom odstranite tvrde naslage sa gume. Isto uradite i na kesi za prašinu.

Nakon toga potrebno je i očistiti filtere koji se posle duže upotrebe usisivača znatno zaprljaju. Izvadite usisni filter iz ležišta.

Isto uradite i sa filterom koji prečišćava vazduh koji izlazi iz usisivača.

Oba filtera prvo dobro istresite, a zatim operite vodom i deterdžentom (možete i staviti nove u koliko ih imate). Nakon sušenja vratite filtere na mesto.

Kada budete uključili usisivač videćete da on ponovo radi kao nov – dobro usisava i ne pregreva se.

Ukoliko i dalje ne radi, ili pozovite majstora da proveri ili je vreme za kupovinu novog.

IZVOR: ALO