KOLAČI

KOLAČ S JABUKOM I ORASIMA SA TAJNIM SASTOJKOM ZBOG KOJEG JE OVAJ RECEPT POSEBNOG UKUSA

Podijelite sa prijateljima

Kada probate ovaj kolač pravićete ga svaki dan. Jednostavan, lagan kao pena. Svi su mi tražili recept. Spoj svih sastojaka je TOP ali zbog jednog sastojka ima poseban ukus i miris. Moja deca kažu da je ovo najlepši kolač od jabuke. 

SASTOJCI:

– 100 gr. oraha

– 2 jabuke

– 100 gr. šećera

– 1 vanilin šećer

– 200 gr. kisele pavlake

– 100 ml. ulja

– 150 gr. brašna

– 1 kašičica praška za pecivo

– 1 kašičica cimeta

– naribana korica limuna

PRIPREMA:

Iseckajte 100 gr. oraha, ogulite 2 jabuke i potom ih izrendajte.

Uključite rernu da se zagreva 200 °C = 392 °F 2 jajeta mutiti kratko da postane penasto, dodajem 100 gr. šećera 10 gr. vanilin šećera ili 1 kašika arome od vanile.

Mutiti oko 2 minute i dodajte 200 gr. kisele pavlake 100 ml. ulja (moze rastopljen maslac) iseckane orahe, jabuke.

Ako volite dodajte limunovu koricu, 1 kašičicu cimeta. Sve izmešajte, umešajte 150 gr. brašna i jednu kašičicu praška za pecivo.

Pleh 30 x 22 cm. ili slično podmažite uljem i brašnom, istresite testo. Kolač pecite oko 30 minuta ili proverite čačkalicom.

Miriše fantastično. Nadam se da vam se dopada ovaj recept, ostavite jedan prstić gore 👍LIKE

Pišite utiske u komentar ❤ volim ❤ čitati vaše komentare! Ako želite kuvati sa mnom i gledati recepte PRIJAVITE SE na kanal ,,Serpica” i kliknite na zvonce🔔 da bi uvek i odmah bili obavešteni kada izađe NOVI recept..

Vidimo se u sledećem videu, do tada vas sve puno pozdravljam. Čuvajte se i ostanite zdravi, lepo i ukusno kuvajte i kada imate vremena ostavite komentar za isprobane recepte.

Vaša Ivana ❤❤❤❤…

Izvor: serpica.net